Yükselen Güç Türkiye ve Vatanseverlik

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Yeniler Topluluğu’nun davetlisi olarak üniversitemize gelen Ak Parti İstanbul (E.) Milletvekili Metin Külünk, Atatürk Konferans Salonunda Yükselen Güç Türkiye ve Vatanseverlik adlı konferans verdi. İlginin yoğun olduğu konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Kaya, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Yusuf Önlen, Prof. Dr. Okan Şener, Prof. Dr. Fatih Sakin, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Erhan Yengil ile fakülte dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Kaya: ‘’İçerisinde bulunduğumuz dönem ve ortam çok hassas dengeler üzerine kurulu. Bilindiği üzere bir harekât gerçekleştirdik ve neticesinde ateşkes antlaşması imzalandı. Ülkemiz üzerinde belirli amaçlar doğrultusunda yapılan kirli planları, oynanan oyunları hepimiz biliyoruz. Bugün de bu olaylar özelinde bilgilendirileceğimizi ve yeni bir bakış açıları kazanacağımızı düşünüyorum.’’ dedi.

Rektör Kaya’dan sonra kürsüye gelen Metin Külünk, zor ama bir o kadar da şanslı bir coğrafyada olduğumuzu belirterek: “Her sabaha, dünyada kolay kolay hiçbir devlete nasip olmayan bir güçle uyanıyoruz. Çünkü biz Anadolu topraklarında büyük millet, büyük devlet olarak dünyanın jeopolitik merkezinde yaşıyoruz. Bu başlı başına bir güçtür. Genç kardeşlerimizden özellikle rica ediyorum ki coğrafya ve dünya haritası ile aranızdaki ilişki iyi olsun. O zaman bu olayları ve gücümüzü daha iyi anlayabilirsiniz. Tarihsel medeniyet birikimimizin yanında medeniyet kurucu ve taşıyıcı bir millet oluşumuz ve yedi asırdır küresel güç dengesinde önemli bir konumda oluşumuzdan bu güce sahibiz.” dedi.

Türkiyesiz bir dünya sistemi kurulamayacağını ifade eden Külünk: “Bu coğrafyada en son sözü biz söyleriz. Biz, son sözümüzü söylemedikçe asla bu oyun bitmez. Bulunduğumuz coğrafyada büyük bir millet ve büyük bir devlet olarak yeni dünyanın inşasında bizim söylediğimiz ve söyleyeceğimiz sözler belirleyici olacaktır. Dünya yeni düzenini aramaya girişti. Yeni dünyayı okuyabilmenin referanslarından birisi dijital devrimdir. Bu parametreleri okumadan, işlemlerini görmeden hayatınızı şekillendirmeyiniz. Doğrudan hayatın ruhunu, aklını ve eşyasını anlama noktasındaki tercihleriniz bunları anlamaktan geçmektedir. Osmanlı İmparatorluğu, zamanında Rönesans gibi, sanayileşme gibi alanlarda geri kaldı. Bunların sonuçlarını hep birlikte gördük. İşte bu sebepten yeni dünyanın asıl yükseliş parametrelerini iyi anlamamız ve okumamız gerekmektedir. Hepimizin ortak bir değeri var o da ‘’vatan’’. Ortak değerimiz olan vatanımızın güçlenmesi, devletimizin güçlü olması ve ülkemizin bağımsızlığının sağlam olması için başarılmış her şeyden hepimiz sorumluyuz. Bunlar hepimizin nesiller boyu sahipleneceği değerlerdir. Bu doğrultuda sizlerden düşünmenizi istediğim bir şey var: ‘’Biz bunları sağlamak için ürettik de olmadı mı, yoksa ürettik de engellendi mi?’’ bunu iyi anlamamız gerekmektedir.’’ ifadelerini kullandı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>