Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan MKÜ’de

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Medeniyet İnşası Topluluğunun davetlisi olarak Üniversitemize gelen Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Atatürk Konferans Salonunda gerçekleşen Bilinçli Genç Olmak adlı söyleşiye katıldı.Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası kısa bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Kaya, Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ı üniversitemizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, öğrencilerin bu değerli programdan istifade etmesi gerektiğini söyledi. Bu çağda genç olmanın en zor yaşam tecrübesi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “İnsanın hayatında gençlik evresi çok önemli bir geçiş dönemi ve aynı zamanda kırılgan bir alandır Gençlik dönemine delikanlılık denilmesi tesadüf değildir. Bunun sebebi gençlerimizin özellikle bu dönemde kısmi şizofrenik davranışlar sergilemesidir. Bu süreç erkeklerde daha uzun sürebilmektedir. İniş çıkışların yaşandığı gençlik dönemini ayrıca günümüz şartlarında da değerlendirmememiz gerekmektedir. Bu çağda ailelerimize bu döneme denk gelen çocukları var ise onlarla daha çok vakit geçirmelerini öneriyoruz.‘’ dedi.

Ailelerin Tutumları Önemli

Gençlik evresinde ailenin tutumuna dikkat çeken Turhan: ‘’ Gençlik dönemi öncesinde aile içerisinde koruyucu bir yapıya sahip olan çocuğa gençliğe geçiş esnasında hem korunaklı hem de özgür hissettirilmesi gerekiyor. Bu dönem arkadaş edinmelerin, doğrulara ulaşmanın yaşanacağı dönemdir. Bu doğrultuda çocuğa hem aileye ait olduğunu hem de özgür bir birey olma yolunda ilerlediğini hissettirmemiz gerekir. Ailelerin bazı tutum hatalarında bulunduğunda gençliği elinden kaçırabiliyor. Fazla baskıcı veya fazla rahat olmamamız gerekir. Çağımızın en önemli becerilerinden birisi de deneyimleyerek, yaparak, yaşayarak öğrenme becerisidir. Kişi bunu yerine getirebilirse hem mutlu olabilecek hem de başarılı hissedecektir. Mutluluğumuzu dış nedenlere bağlamamız yerine artık iç nedenlere bağlı mutlulukları bulmamız konusunda eğitimler verilmeye başlandı. Medeniyet inşa edilirken terk ettiğimiz değerleri de yeniden o inşa içine katmamız gerekiyor. Bu geçmişe gitmek değildir, burada durarak geçmişten getirmek demektir. ’’ dedi.

Program plaket takdimi sonrası günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>