SAMANDAĞ’DA İLK DEFA KURULAN SAMANDAĞ BELEDİYESİ KADIN GİRİŞİMİ KOOPERATİFİ 25 KADINA İSTİHDAM SAĞLIYOR

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz ve eşi Selda Eryılmaz, Samandağ’da ilk defa kurulan Samandağ Belediyesi Kadın Girişimi ve Kooperatifi Üretimevi’ni ziyaret etti. Ziyaret esnasında Samandağ Belediyesi Meclis Üyesi Atiye Sönmez Erdoğdu hazır bulundu. Başkan Eryılmaz gerçekleştirdiği ziyarette Kadın Kooperatifi üyelerince çiçeklerle karşılandı.

4 aydır üretim yapan ve 25 kadın üreticiye istihdam sağlayan Kooperatif bünyesinde nar ekşisi, zeytinyağı ve reçel üretiliyor. Kadın üreticilerin Kooperatif bünyesinde ürettiği Nar Ekşisi, Zeytin Yağı ve Reçel hediye edildi.

Kooperatif bünyesinde üretilen ürünlerin hiçbir katkı maddesi kullanılmadan, doğal olarak ve tamamen hijyenik ortamlarda üretildiğini belirten Başkan Eryılmaz; “Samandağ’ımıza bir kooperatifleşme kültürünü getireceğimizin aynı zamanda kadınlara istihdam sağlayacağımızın sözünü vermiştik. Kooperatifimizde 4 ay önce üretime başladık. İŞKUR ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde 25 kadınımızın kooperatif bünyesinde istihdamını sağladık. Kadın emekçilerimiz şu anda üretim süreci içerisinde çalışmalarına başladı. Bununla beraber önümüzdeki süreçte farklı alanlarda da üretim yapmak istiyoruz.

Kadınlarımızın ürettiği ürünlerin pazarlanması, satılması çok önemli. Buradaki marketlerimiz de Samandağımızdaki marketler dâhil olmak üzere Hatay’daki bütün marketlerde pazarlanması için katkı sunacaklar. Vatandaşlarımızdan da dışarıda üretilen ve farklı maddeler içeren ürünleri almak yerine, hiçbir katkı maddesi olmadan tamamen doğal bir şekilde kadınlarımızın üretmiş oldukları bu ürünleri tercih etmelerini istiyoruz.” dedi.

BAŞKAN ERYILMAZ; “ANCAK EL BİRLİĞİ İLE DAYANIŞMA İÇERİSİNDE BÜYÜYEBİLİRİZ”

Başkan Eryılmaz açıklamasının devamında; “Halkımızdan, dışarıda üretilen katkı maddesi olan ürünleri almak yerine bizim kadınlarımızın ürettiği ve kendi evlerinin ekonomisine katkı sunacak bu ürünlere sahip çıkma adına alışveriş yaparken yine Samandağ Belediyesi Kadın Girişimi ve Kooperatifi’nin ürünlerinin satın alınması konusunda yardımcı olmalarını rica ediyoruz. Ancak el birliği ile, dayanışma içerisinde büyüyebilir, şehrin ekonomisine katkıda bulunabiliriz.

Ciddi anlamda bir işsizlik var, bu işsizliğe çözümü üretim yaparak sağlayabiliriz. Üretime kadınlarımızla başlayacağız. Kadınlar olmadan dünyada hiçbir mücadele başarıya ulaşamaz.

Bu kooperatifin bu noktaya gelmesinde emeği geçen başta meclis üyemiz Sn. Atiye Sönmez Erdoğdu’ya, sermaye ile destek sağlayan ortaklarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ürünlerimiz hiçbir katkı maddesi kullanılmadan, doğal olarak ve tamamen hijyenik ortamlarda üretiliyor. Halkımıza, ilçemize ve kadınlarımıza hayırlı uğurlu olsun .” ifadelerine yer verdi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>