BİRLİK VE BERABERLİK GRUBU ÜYELERİ BİR ARAYA GELDİ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Birlik ve beraberlik grubu üyelerinin düzenlediği kahvaltıda bir araya gelen Hatay’ın farklı kesimlerinden iş insanları, kanaat önderleri, STK Temsilcileri ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş programda “Birlik” mesajı verdi. Dün Savon Otel’de gerçekleşen kahvaltı buluşmasında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yanı sıra, İş İnsanı Ali Kavak, HASİAD Başkanı Gökhan Alkan, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Temizyürek, çeşitli Dernek ve STK temsilcileri, Büyükşehir Meclisi üyeleri ve iş insanları katılım gösterdi. Hatay’ın güncel sorunlarının ele alındığı programda istişareler yapılırken, Hatay’ın geleceğinin daha iyi ele alınması için katılımcıların koordineli şekilde hareket etmeleri gerektiği vurgulandı.

Gerçekleştirilen buluşmada bir konuşma gerçekleştiren İş İnsanı Ali Kavak, “Bugünkü birlikteliğin özel bir amacı kesinlikle yoktur. Amacımız birlikte olmaktır. Burada büyükşehir belediye başkanımız gibi toplumun tüm katmanlarını temsil eden değerli STK üyelerini de bir arada görmek güzel oluyor. Birçok değerli isim bugün bizlerle beraber. Bu birlikteliğin Hatay için değerli olduğunu düşünüyor ve herkese katılımlarından ötürü teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Toplantıya katılım gösteren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise yaptığı konuşmada, “Hepimizin ortak değeri Hatay ve Türkiye. Son sekiz yılda çok kritik dönemlerde geçtik. Birçok arkadaşlarımız, bu süreçte kazandıklarını kaybetti. Bizim coğrafyamız çok değerli olduğu için meşakkatli süreçler yaşıyor. Dünyadaki egemen güçlerin Hatay’ı istedikleri gibi yönlendirme çabaları var. Petrol, doğalgaz kaynakları, zenginliklerin Avrupa’ya taşınması için Hatay bir kavşak noktası durumunda. Son durak Suriye oldu. İki ülke bu süreçte kaybetti. Birinci Suriye, ikinci Türkiye oldu. Kilis, Antep, Hatay, Urfa kaybeden iller oldu. Bir toplumun huzuru bir kere bozuldu mu, bir daha o huzur geri gelmiyor. 5-6 nesil, birbiriyle dövüşmekten sağa sola bakma şansı bulamıyor. Burada tehlike geçmiş değil. Oyunu kuranlar birkaç günlük oyun kurmuyor. Biz şuan iki Müslüman olarak ülke olarak karşı karşıya kalmış durumdayız. Burada önemli olan bütünlüktür, bu bütünlüğü burada sağladığımız için Ali Bey’e teşekkür ediyorum. Toplumun huzur iklimine bu ortam çok güzel katkı sağlıyor ve sağlamaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>