Sosyal Medya Yeni Nesil Suç Mahalli Olmamalı Konferansı

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Arsuz’da Gençlerin Sosyal Medya’da işlediği Suçlar ve Psikolojik nedenleri masaya yatırıldı. Arsuz Gazeteciler Cemiyeti tarafından Suçla Mücadelede Çözüm Odaklı Bir Yaklaşım sağlanması amacıyla Hatay Barosu, Gelişim Hastanesi ve Emniyet Müdürlüğü iş birliği ile Sosyal Medya’da Artan Suç Oranlarını ve Buna Bağlı Psikolojik Nedenleri düzenlenen seminer ile öğrencilere anlatıldı. Arsuz Rhosus Amfide gerçekleşen Etkinliğe Kaymakam Musa SARI ve eşi Emine SARI , İskenderun Kaymakamı İskender YÖNDER , Belediye Başkanı Dr. Asaf GÜVEN ve eşi Behice GÜVEN , İskenderun Belediye Başkanı Fatih TOSYALI, Hatay Baro Başkanı Ekrem DÖNMEZ, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet ÇELİKKOL , İlçe Emniyet Müdürü Halil KARABACAK, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat GÜNEŞ, İlçe Jandarma Komutanı Erkan KARAKAŞ, Arsuz Ziraat Odası Başkanı Bünyamin NAL, İTSO Başkanı Levent YILMAZ, , Baro Başkan Yard. Sevinç ÇAKICI, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan DÖNMEZ, Belediye Başkan Yardımcısı Sami ÜSTÜN, Süleyman KİRMİTÇİ, Nihat KÖKLÜ ile Meclis üyeleri, kurum müdürleri, Muhtarlar, STK Temsilcileri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Arsuz Gazeteciler Cemiyeti başkanı Alkan TAT, yaptığı açılış konuşmasında, sosyal medya üzerinden “ Hakaret, Cinsel taciz, Tehdit, Özel hayatın gizliliği, Kişisel verilerin kaydedilmesi, Müstehcenlik vb konular üzerinde ülkemizde gittikçe artan ve habersiz olarak suçlu statüsünde giren geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin sosyal medya dahilinde gerçekleştirebilecekleri eylemlerinin hukuk kurallarına tabi olduğunun farkında lığını sağlamak, suçla mücadelede, çözüm odaklı bir yaklaşım sergilenmesi anlamında bu gün bir arada olduğumuzu ve gençlerimizin bu konu üzerinde okullarda ders alması gerektiğini ifade ederek sosyal sorumluluk projelerine desteklerinden dolayı paydaşlarına teşekkür etti.

Suç Mahalli Sosyal Medya konulu seminerde konuşan Hatay Baro Başkanı Ekrem DÖNMEZ, gelişen teknoloji ile oluşan yeni suç mahallinde Suça karışan kişilerin internette sürekli iz bıraktığını ve zorbalık yapan insanların devletin imkanları doğrultusunda en kısa sürede adet karşısına çıkmalarının sağlandığını ifade ederek. Sosyal medya gerçekleşen her eylemin sürekli kayıt edildiğini ifade etti.

İskenderun Gelişim Hastanesi Uzman Klinik Psikoloğu Yağmur Yazar, Siber Zorbalıkta en önemli etkenin sessiz izleyici diye tabir edilen Zorba karşısında mağdur olan Kurbanın yaşadıklarına kayıtsız kalanların önemine değinerek suçu ve suçluyu övmemelerini ve karşılaştıkları zorbalık karşısında başta anne ve babaları olmak üzere öğretmenlerine durumu ifade etmelerini isteyerek Çocukların Sessiz kalmamalarını gerektiğini ifade ederek siber zorbalık olaylar karşısında yaşanan psikolojik süreçleri anlattı.

Güvenlik Şube Polis Memuru Ergün ELMAS, son yıllarda sosyal medyada yaşanan olaylar sonrası konu olan şikayetlere değinerek ülkemizde en çok Terör ve Devlet yöneticilerine karşı işlenen suçların yaşandığı böyle durumlarda bireylerin beğeni ve Re tweetlemeler’den sorumlu olacağını ifade etti.

Seminerin sonunda Hatay Baro Başkanı Ekrem DÖNMEZ, Gelişim Hastanesi Uzman Psikolog yağmur Yazar, Polis Memuru Ergün ELMAS ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez’e katkılarından dolayı çiçek ve Plaket Takdim edildi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>