LİMAKport İskenderun’un Mardin Merkezli Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Tanıtım Toplantısı Yoğun Bir Katılımla Gerçekleşti

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Mardin Ramada otel de düzenlenen ve Mardin ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinin diğer bölgelerinde faaliyet gösteren iş insanları, lojistik firmaları ve uluslar arası taşıma yapan firmaların katıldığı toplantıda, İskenderun Limakport’un özellikleri, Mersin limanıa göre avantajları, Irak transiti için sunmuş olduğu hizmetler ve mali avantajlar hakkında bilgiler verilmesinin yanı sıra bölgesel ticari kalkınma planı masaya yatırıldı.Ramada otelinde düzenlenen toplantıya, Mardin Artuklu İlçe Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı,Vali Yardımcısı, Coşkun Öztürk, Derik Kaymakamı Hakan Kafkas,Ak Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, Limakport İskenderun Limanı Genel Müdürü Gündüz Arısoy, Limakport İskenderun Limanı Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ünlü, Mardin Girişimci İş İnsanları Derneği Kurucu Üyesi,Başkan vekili ve MUSİAD Lojistik Başkanı Ercan Kasap, UND Başkanı Tahir Aydoğan, İş insanları, STK’lar ve davetliler katıldı.Toplantıda konuşma yapan, Limakport İskenderun Genel Müdürü Gündüz Arısoy,Habur Sınır kapısına Türkiye’ye en yakın limanı olan ve büyük bir yatırımla yenilenen Limakport İskenderun limanı’nın   ticari avantajlarını anlattı.Arısoy,” Suriye’ye en yakın liman olma özelliğini taşıyan İskenderun limanı Halep’e 143 km Erbil’e 925 km Bağdat’a 1250 km, Tebriz’e 1200 km,Tahran’a 1820 km uzaklıkta bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi.” Irak’ın Güneyine Süveyş kanalını geçip Arap yarım adasını dolaşarak gitmek yerine İskenderun limanı uygun liman olması dolayısıyla Mersin’e göre ortalama yüzde 15 daha düşük acente lokal masrafları, daha uzun süreli vardiye serbest süre, daha uygun CFS(Aktarma) maliyetleri ve Habur sınır kapısı’na 129 km daha yakın olması avantajı sağlamaktadır.Şirketimiz müşteri temsilciliği ofisleri açtı. Ve burada 35 kişi 24 saat müşterilerimize hizmet veriyor.  2018 yılında limanda 520 bin 2019 yılında ise 410 bin olmak üzere 930 bin canlı hayvan nakliyatı gerçekleşti.  Nakliyecilerimize şu söylemek istiyorum. Bizi deneyin, memnun kalırsınız” dedi.

Liman için 750 milyon dolar yatırım yapıldı

Limakport İskenderun Limanı Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ünlü ise,Kadim şehri olan Mardin,özelikle Ortadoğu ülkelerine olan yakınlığı ve eski İpek yolu üzerinde bulunması ile transit taşıma güzergahında önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi.

Habur sınır kapısına en yakın liman olan İskenderun limanı 8 yıl önce Limak Şirketler Gurubu tarafından özelleştirmeden devir alınarak 750 milyon dolar yatırım yapıldığını ifade eden Ünlü,” Yılık 1 milyon konteyner eleçme kapasitesini siz değerli iş adamlarının lojistik sektörünün emrine sunulmuştur.Transit taşıma güzergahında önemli bir konuma sahip ve güçlü lojistik sektörü ile Irak transit taşımacılığı merkezi olan Mardin ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin siz değerli iş insanlarına ,Habur sınır kapısına en yakın en modern ve en uygun liman olan Limakport İskenderun limanının avantajları hakkında bilgi vermek için buradayız. İskenderun limanının 30-40 yıl önce olduğu gibi Ortadoğu’nun batıdan giriş kapısı olması için 1 yıldır Irak’da ve Suriye’de, değişik girişimlerde bulunuyoruz.  Bu çercevede 6 ay önce Erbil’de limanımızın ofisini açtık.  Geçtiğimiz Kasım ayında Erbil’deki iş adamlarını toplayarak, limanımızı tanıttık” dedi

 Çok olumlu tepkiler aldıklarını vurgulayan Ünlü”  Bu ay Bağdat ofisimizi faaliyete geçiriyoruz.  Bağdat ofisimiz ile de Avrupa ve Amerika menşeli malların Agaba ve Um Qasr limanı yerine Limarkport İskenderun limanı üzerinden siz değerli iş ortaklarımız ile Irak’a aktarmayı amaçlamaktayız. Lİmöakport İskenderun limanı olarak bölgenin ekonomik ve lojistik gelişmesini hızlandırmak adına yaptığımız bu çalışmalarda, siz değerli iş insanlarının, transit lojistik, sektörü temsilcilerinin nakliyecilerinin ve gümrük müşavirlerinin Limakport İskenderun limanının avantajlarından haberdar olmadıklarını görüyoruz”

Konteyner başına en az 150 dolar daha az maliyeti var

Limandan Mersin’e göre konteyner başına en az 150 dolar daha az maliyetle hizmet alabileceğinizi öğreneceksiniz.  Limakport İskenderun limanında Irak transitini arttırmak birinci önceliğimizdir. Bunun için özelike siz değerli lojistik firmaları için limanımızın giriş çıkış kapıları yenilendi. Ve hızlandırıldı. CFS aktarma hizmetleri hızlı ve kaliteli hale getirildi. İlave profesyonel kadro kurulup makine ekipman sayısı artırıldı. Müşteri memnuniyeti için özel ekip kuruldu. Bu ekip müşterimizin talebi sonrası konteynerin serilmesi, hasarsız ve hızlı bir şekilde ıra aktarılması, gümrük süreçlerine destek ve tırın kapıdan çıkışına kadar tüm süreçlere destek olmaktayız. Bunlara ilave olarak İskenderun da artık kamu hizmeti olan Gümrük iş ve işlemleri son bir yılda oldukça hızlı yapılmakta olup Gümrük laboratuarları de devreye alınmıştır. Türkiye’ye’nin 4.büyük limanı İskenderun limanı,stratejik konumu ile gelişmeye açık, Akdeniz’in önemli bir hub  limanıdır. Mersin yerine İskenderun olmasını sizlerden talep ediyoruz.

Modern bir liman oldu

Mardin Girişimci İş İnsanları Derneği Kurucu Üyesi, Başkan vekili ve MUSİAD Lojistik Başkanı Ercan Kasap da, Limak İskenderun Limanının değerli yöneticilerinin Mardin’de  gerçekleştirildiği  Limakport liman’ın Irak transiti için sunmuş oldukları hizmetleri ve mali avantajlarla ilgili iş birliği toplantısı iş insanlarımız için verimli geçtiğini söyledi.

Kasap,”  Tüm sanayici ve üretici firmalarınmızın yapacakları ihracat, ithalat ve transit taşımalarını Limakport İskenderun limanı olarak sağlanan maliyet avantajı sunulan modern limancılık hizmetleri göz önünde bulundurulduğunda, İskenderun Limanının daha aktif kullanılması ve çalışılması gerektiğine inanıyorum. Limakport limanı ile tanışmamız limanı yetkililerinin bölgeye olan ilgisi sayesinde oldu. Limanı bize tanıtarak, hizmetlerini ve uygun tarifelerini anlattılar. Denemeye karar verdik. Ve İskenderun limanının ziyaret ederek, araçlarımızın giriş çıkış operasyon hızlı ve kalitesinden emin olarak yönlendirdik.  Gerçekten de bizi iş ortağı gibi görerek tüm hizmetleri dört dörtlük verdiklerini tanık olduk. Ve güvenimizi sağlamlaştırdık. Konteynerleri ve yüklerimizi aynı gün sorunsuz teslim ettiler. “ifadelerini kulandı.

Daha sonra toplantıda diğer konuşmacıların ardından soru cevap kısmına geçildi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>