İSKENDERUN BELEDİYE BAŞKANI FATİH TOSYALI:MEB BAKANIMIZ İSKENDERUN LİSESİ İLE İLGİLİ MÜJDEYİ VERDİ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

MİLLİ EĞİTİM BAKANI PROF.DR. ZİYA SELÇUK:İSKENDERUN LİSESİNİN TARİHİ BİNASINI GÜZELLEŞTİRECEĞİZ Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Ziya Selçuk,” İskenderun Lisesinin tarihi binasını güzelleştireceğiz” dedi. Bakan Selçuk, Hatay Valisi Rahmi Doğan, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, milletvekilleri, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ve beraberindeki heyet ile birlikte İskenderun Lisesini ziyaret etti.

İskenderun Lisesi bahçesindeki tarihi taş binayı da ziyaret eden Selçuk, buranın sadece bir okul binası olmadığını söyledi.

Binanın bu coğrafyanın bir sosyal sermayesi olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Selçuk, “Burada bir kültür merkezi ve kütüphane gibi şu an netleşmemekle beraber hizmet yapılabilmesi imkânını birlikte değerlendiriyoruz. Bu konuya hepimiz oldukça sıcak bakıyoruz ve netice itibariyle el birliğiyle burayı güzelleştirme konusunda kararlıyız” şeklinde konuştu.

Bakan Selçuk tarihi binanın genel durumu ve yapı hakkında bilgiler alarak kentten ayrıldı.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise MEB Bakanı Selçuk ile tarihi binayı incelediklerini belirterek,” konu ile ilgili sayın bakanımız gerekli açıklamaları yaparak bu tarihi binanın güzelleştireceklerini söyledi. Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu tarihi binada gerekli restorasyonunun yapılması noktasında bizlerde konunun her daim takipçisi olacağız ”şeklinde konuştu.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>