BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ; Yürekler Dile Geldi

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Kültür Kentleri Birliği Hatay İl Başkanı Nebih Nafile’nin proje koordinatörlüğünde 37 yazar bir araya gelerek Türk edebiyatına güzel bir çalışma kazandırdılar. Sunuculuğunu başarılı tiyatro sanatçısı İbrahim Kaşdaş’ın yaptığı kitap tanıtım etkinliği 11 Ocak 2020 Cumartesi günü saat 14.30’da Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Açış konuşmasında Yürekler Dile Geldi ortak kitap proje koordinatörü Nebih Nafile, “Biz birlikte güçlüyüz” sloganıyla kitap tanıtım etkinliğine katılan misafirlere merhaba dedi. Konuşmasına: “Çiçeği burnunda kitabımız “Yürekler Dile Geldi”nin heyecanı ve mutluluğuyla hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Katkı sunan katılımcı dostlarıma emeklerinden ve yüreklerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Söylenecek söz çok elbette. Yazın’ın büyülü dünyasına gönül verenlerin en büyük düşüdür çıkan kitabı eline alabilmek… Emek verilen sayfalar, artık başka insanların hayatlarına girmeye hazırdır. Sevgi, güven, dayanışma, dostlukla yapılan her işin; tüm engelleri, güçlükleri hatta kendini aştığı inancındayım.

Yüreğimizin sesi, umudumuzun tatlı meyvesi “Yürekler Dile Geldi” öykü, anı, anlatı kitabımız güçlü bir heyecan, paylaşımın, dostluğun, güvenin ürünü. İçinden geldiği gibi samimi, doğal, yalın, iddiasız… Evet, hakikaten büyük bir emeğin, titiz bir çalışmanın adı diyebilirim gönül rahatlığıyla. Kusursuz olmak elbette zor… Bu çalışmamızda yazın hayatına yeni katılacak olan, bundan heyecan duyan ve belki de kendini iyi geliştirecek arkadaşlarımızın olma ihtimali bile mutluluk verici.” dedi.

KİTAP TANITIM ETKİNLİĞİNE İLGİ YÜKSEKTİ

HATSU Özel Kalem Müdürü Metin Savaş, Kamu-Sen İl Başkanı-Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hayri Şahin, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ömer Solgun, Atatürkçü Düşünce Derneği Hatay Şube Başkanı Doç.Dr.Kezban Kuran ve Yönetim Kurulu, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Halil İbrahim Özgün ve yönetimi, Hatay Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Şekerci ve eşi, Diyabetle Yaşam Derneği Hatay Başkanı Süleyman Nayman, Maşuklu eski belediye başkanı Mehmet Perçemli, Aknehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı-Defne Belediye Meclis Üyesi Zeki Yunus, Antakya Gönüllüleri Derneği Başkanı Mustafa Özal, Antakya Hassalılar Derneği Başkanı Mehmet Keskin, Türkiye Yazarlar Sendikası Hatay İl Temsilcisi Mehmet Karasu, Reyhanlı Kütüphane Müdürü Sema Keskin, Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Fikret Karaca, MKÜ Öğretim Üyesi Prof.Dr.Fuat Odabaşıoğlu ve eşi, Hatay Şairler Yazarlar Derneği Başkanı Ali Parlak, İyi Parti Meclis Üyesi Bülent Çıldır, Defne Muhtarlar Dernek Başkanı Muhsin Demirel, CHP Antakya İlçe KK yönetimi, Altınköy Yapı Kooperatifi Başkanı Ahmet Zan, Özel Hür Denge Rehabilitasyon Merkezi yöneticilerinden Uzman Fizyoterapist İbrahim Güzelyüz, Gazeteci Orhan Mansuroğlu, Art-A Organizasyon Yöneticisi Nihal Atay Mengüllüoğlu, Yaylıca eski belediye başkanı Ahmet Bozoğlan, Avukat Zeynel Kadayıfçı ve çok sayıda kitap severin katıldığı kitap tanıtım etkinliğinde yoğun bir ilgi vardı. Çok sayıda kitap sever etkinliği ayakta izlemek zorunda kaldı.

KİTAPTA YER ALAN YAZARLAR

Proje Koordinatörü Nebih Nafile konuşmasına şu şekilde devam etti: “Kitabımızın hikâyesinden söz edeyim çok kısa. “Yaşamak ne güzel şey, anlayarak, bir usta kitap gibi…” Nazım Hikmet’in dizeleri, “öykülerin harmanlandığı bir kitabımız olmalı” düşüncesini uyandırdı. Uzun zamandır bir gruptan öte büyük ve güzel bir aile olabilmeyi başarmış Kültür Kentleri Birliği toplantımızda düşüncem tahmin ettiğimden de çok sıcak karşılandı. Yazılar yağmur bereketinde geldi. Yayın kurulumuzu oluşturduk. Taslağı oluştu. İLESAM Hatay İl Temsilcisi Araştırmacı-Yazar M. Adil Çetin dostum çok büyük bir zaman ve emek harcayarak,

titiz bir çalışma ile kitabın hem editörlüğünü yaptı hem de Önsöz’ünü yazdı. Sevgili Canan Başkaya arkadaşımız en sıkıntılı günlerinde metinlerin ilk düzeltilerini yaptı. Mozaik sanatına ömrünü adamış can dostumuz Ahmet Bostancı’nın emeği de ayrı bir güzellik kattı. Yazmaya sevdalı yüreklerin fotoğraflarını çizdi. İş yoğunluğunun içerisinde muazzam bir işçilikle otuz yedi çizimi zamanından önce hazırladı. Hatay’ımızın çok önemli bir değeri Araştırmacı yazar ağabeyimiz Mehmet Tekin kitabın arka kapak yazısını yazdı. Yayın Kurulu Üyelerimizden değerli dostlarımız Duran Yaşar ve Mehmet Ali Akyüz gelen yazıların değerlendirilmesinde önemli katkılar sundu. En çok zevk aldığımız anlardan biri de kitabımıza ad vermekti. Arayışa girdik. Çok sayıdaki önerinin arasından birine karar verirken birbirimizin sesini hep işittik. Ailemizde; edebiyat dergilerinde yayımlanan yazılarını merakla takip eden okurları bulanan edebiyatın mütevazı çınarlarının yanı sıra yüreği kelebek çırpınışında gencecik kalemler var. İnsan harmanı ailemizin zenginliğiydi bu. Sayfalarında: sevgi, keder, sevinç, aşk, özlem, tutku, umut, cesaret, heyecan, korku, öfke, isyan… Yine de yaşam, inadına yaşam! Doruğun bulutları üstüne çekmesi gibi… Kitabımızda Mehmet Ali Akyüz, Nihat Aslanyürek, Sebahat Aslanyürek, Canan Başkaya, Ömer Bayraktar, Nurettin Bellur, Nuray Bulgurcu Beşerikli, Ahmet Bostancı, Muhsin Boz, Aziz Büyükaşık, Utkun Büyükaşık, Nevra Çağlayan, Nadya Çapar, Sedat Doğan, Süleyman Duman, Eysel Erbaş, Hikmet Güzel, Bahar Gül, Usulet Güner, Sevim Yunus Habip, Gülnaz Nurlu Kavvas, Azime Yılmaz Kayman, Serpil Korkmaz, Nebih Nafile, Derya Özkan, Semih Özkan, Fatma Özyurt, Gülşen Randa, Nesrin Sarıgül, Selma Sayar, Neslihan Kanuncu Seçkin, Meral Türker, Mehmet Yanar, Duran Yaşar, Yonca Yaşar, Orhan Yeniocak, Sezer Yorgun arkadaşlarımızın yazıları bulunmaktadır. Kitabın oluşmasında emek veren her arkadaşıma teşekkürlerimi sunuyorum.

Başarılı sunumu ile bizlere katkı sunan güzel yürekli sanatçı dostum sevgili İbrahim Kaşdaş’a teşekkür ediyorum. Çabamız; kanatlanıp dünyayı daha geniş açıdan görebilmek, yazın’a tutunmak, hayatı keşfetmenin yolculuğunda her canı kucaklamaktır. Yazın’a gönül vermek değerlidir. Yazın dünyasında her insan kıymetlidir. Her insan bir evrendir burada.

Kitabımızın tanıtım kokteylinde katkı sunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Doç.Dr.Lütfü Savaş Bey’e kendim ve tüm arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.

Kıymetli misafirlerimiz, son olarak tekrar vurgulamak istiyorum. Ben, sen, o… Biz ben, biz sen, biz o değil miyiz? BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ. “El yüreği tutunca, yürek mutlaka şiir gibi güler.” sözünden yola çıktığımız yürek dilimizi keyifle okumanız dileğimle. Teşekkür ediyorum.” dedi.

Kitabın editörlüğünü yapan ve önsözünü yazan araştırmacı yazar M.Adil Çetin ve Hatay’ın “örnek, kıdemli, bilge vatandaş” ödüllü Antakya’nın en eski eczacısı Ömer Bayraktar’ın kısa konuşmalarından ve şiir paylaşımlarından sonra çay-pasta ikramları eşliğinde okurlar yazarlarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>