6 KULÜPTEN İSKENDERUN MEYDANSPOR’A TEPKİ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Hatay 1.Amatör B Grubu’nda mücadele eden Üzümdalı Gençlik ve Spor Kulübü, Yayladağıspor Kulübü, Yeniçağ Gençlik ve Spor Kulübü, Altınkaya Belediyespor Kulübü, Kaan Temizlik Antakya Gençlik ve Spor Kulübü yöneticileri grup maçlarında İskenderun Meydanspor’la sürekli olarak şiddet ve tehdit olaylarıyla karşı karşıya geldiklerini ifade ederek Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde ortak basın açıklaması düzenlediler.

Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleşen basın toplantısına 1.Amatör Küme’de mücadele eden Üzümdalı Gençlik ve Spor Kulüp Başkanı İhsan Albayrak, Yeniçağspor Kulübü Yöneticisi Meziyet Zencir, Yayladağıspor Kulübü Yöneticisi Ali Türkyılmaz, Kaan Temizlik Antakya Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Sadullah Ergin, Medeniyetspor Kulübü Yöneticisi Selahattin Cihanoğlu, Altınkayaspor Kulübü Yöneticisi Hasan Öztürk, Üzümdalı Gençlik ve Spor Kulübü Yöneticisi Mustafa Açıkalın katıldı.

Basın açıklamasında İskenderun Meydanspor ile oynanan maçlarda ceza alan, darp edilen, saha içi ve dışında sürekli tehdit aldıklarını iddia eden kulüpler ortak tepki göstererek, ASKF’ye çağrıda bulundu. Yöneticiler aynı zamanda, hakemlerin ve saha komiserlerinin yaşanan olayları görmezden geldiğini söyleyerek, gözlemcilerin dürüst rapor hazırlamadıklarını iddia ettiler.

ÜZÜMDALI BAŞKANI ALBAYRAK: “GÖZLEMCİLER OLAYLARI GÖZ ARDI EDİYOR”

Üzümdalı Gençlik ve Spor Başkanı İhsan Albayrak şiddet olaylarından tüm kulüplerin şikâyetçi olduğunun altını çizerek, “Öncelikle Emir Kağan kardeşimizin kök hücre ihtiyacını karşılamak için gereken desteği Türk Kızılayı’na giderek amatör kulüpler olarak giderek katkıda bulunacağız. Sporda şiddete karşıyız. Biz 1’nci Amatör Küme’de mücadele ettiğimiz İskenderun Meydanspor Kulübü’nden şikâyetçiyiz. Her maçta karşımıza istenmeyen olaylar çıkıyor. Yeniçağ, Üzümdalı, Yayladağı maçlarında olaylar çıkıyor. Yayladağı maçında başkanın oğluna karşı şiddet kullandılar. Üzümdalı maçında bizleri soyunma odasına kilitlemeye kalktılar. Ardından Yeniçağ maçında Yeniçağspor’lu 2 sporcunun burnu kırıldı, birinin kolu yaralandı. Bizi sürekli tehdit ediyorlar. Bizler amatör spor kulüpleri olarak bu durumun karşısındayız. Hep birlikte bunun mücadelesini vereceğiz. Meydan Kulübü’nün antrenörü her maçta tehdit ediyor, telefonla tehdit ediyor. Özellikle İskenderun’da oynanan maçlarda hakemler o takımı ısrarla koruyor. Bizler ne yazık ki bunları üzülerek konuşuyoruz. Gözlemci ve Saha komiserleri bu kadar olayları göz ardı ediyor. Raporlar tertemiz geliyor. Bu şiddet ya bitecek, ya da biz bu işi bırakacağız. Şiddeti bitirmek için takımlarımız her türlü desteği verdi. ASKF Başkanı Mehmet Öztürk ile bu konuyu görüşüp, net kararların alınmasını bekliyoruz. İskenderun Meydan kulübünün yaptıklarına kimse dur demiyor. Hiçbir anne evladını maça gitsin, burnu kırılsın diye göndermiyor. Biz oyuncularımızı ateşe atamayız. Maça gelmeyeceksiniz tehditlerini yutmayız. Biz emniyetten tedbir istememize rağmen 6-7 polis gönderdiler. Emniyetinde bu konuda zaafı var.” dedi.

ALTINKAYASPOR ANTRENÖRÜ ÖZÇELİK: “TARTIŞMA BEYAZ ÇİZGİNİN İÇİNDE KALIR”

Altınkayaspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Teknik Direktörü Hasan Özçelik ise tartışmaların saha dışına çıkmasının doğru olmadığını ifade ederken, “Futbolu biz amatör olarak yapıyoruz. Kör kuyuda mücadele ediyoruz ve kör kuyudan hiç bir şey alamıyoruz. Biz birde bunun yanında şiddete maruz kalırsak, bunun ne zevki kalıyor ne de anlamı kalıyor. Biz yıllardır sporun içindeyiz. Beyaz çizginin içinde tartışma da, itişme de olur. Ama maç bitiminde tokalaşarak o çizgiden çıkılır. Saha dışına olaylar çıkmaz. Pazar günü takımımızın İskenderun Meydanspor ile maçı vardı. Meydanspor’un cezası

sebebiyle maç Kırıkhan’da oynandı. O maçta polisten ek güvenlik tedbiri istedim. Biz o maça iyi başladık. 30’uncu dakika da oyuncum oyundan atıldı. Hocaya kimseden korkma dedim. Bugün misafir takım, istediği kulübeyi alır. Bu her yerde geçerli. Biz bu olayların sahanın dışına taşmasına her zaman karşıyız. Maçta bizi yıldırmak için Meydanspor’un hocası benden bugüne kadar olmamış bir şekilde, oyuncularımın kimliğini istedi. Benim lisansım kimlik yerine geçiyor. İtirazın varsa, tertip komitesine gideceksin. Hiçbir oyuncumun kimliğini benden isteyemez. Benim futbolcularıma gözdağı vermeye çalıştılar. Ben Meydanspor’dan şikâyetçiyim. Tartaklamak fiziki olmak zorunda değil, bu da bir tartaklama türüdür.” şeklinde konuştu.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>