İÇ GÜVENLİK SEKTÖRÜNÜN SİVİL GÖZETİMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ TOPLANTISI HATAY’DA GERÇEKELEŞTİRİLDİ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği ile düzenlenen ve 2 gün sürecek olan ‘İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Güçlendirilmesi Projesi’nin (3. Aşama) açılışı Hatay Valisi Rahmi Doğan tarafından 26 Aralık Perşembe günü Hatay Müze Otel’de gerçekleştirildi.

Programa Vali Doğan’ın yanı sıra Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdür Vekili Tuncay Pekin, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Bnb. Oğuz Emre Çiçek, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, HBB Genel Sekreter Yardımcısı Metin Açık, UNDP Proje yöneticisi İpek Sezgin, İçişleri Bakanlığı Temsilcisi Şube Müdürü Habip Kubilay Demiray, STK temsilcileri, kurum il müdürleri ve basın mensupları katıldı.

HEDEF: ŞEFFAF, KATILIMCI VE VATANDAŞ ODAKLI KAMU GÜVENLİĞİ

Şeffaf, katılımcı ve vatandaş odaklı kamu güvenliği hedefiyle gerçekleştirilen programda, Yerel önleme ve güvenlik kurulları, görevleri ve proje kapsamında yapılacak çalışmalar, Hatay İl Emniyet Müdürlüğü, Hatay İl Jandarma Komutanlığı, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay Sahil Güvenlik Komutanlığı ve sivil toplum kuruluşları tarafından suç önleme konusunda yürütülen faaliyetler ile yerel medyanın suçların önlenmesi konusunda yerel ortaklık oluşturulması bağlamındaki rolü masaya yatırıldı.

İçişleri Bakanlığı temsilcisi Habip Kubilay Demiray, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Proje Yöneticisi İpek Sezgin’in açılış konuşmalarının ardından görüşlerini belirten Vali Doğan, “ İlk aşamasını 2008-2010 yılında tamamladık. Daha sonra ikinci aşamasını da 2013 yılında başladık. Avrupa birliği projeleri biraz uzun sürüyor, dolayısıyla projelerde çok emek var. Bu emeği iyi değerlendirip, maksimum faydayı elde etmek lazım. 19 pilot ilçe içerisinde hem Hatay ilimiz hem de İskenderun ilçemiz ile bu projeye dâhil olduk. Proje 4 ana başlık altında devam edecek. Bugün burada Yerel Güvenlik Komisyonlarının oluşturulması için toplanmış bulunuyoruz. İllerin güvenlik öncelikleri nelerdir? Buna göre hangi sorunların çözümü elzemdir? Bu sorunlar nasıl çözülecektir? Bu sorunlar çözerken hangi kurumlarla işbirliği içerisinde çalışacağız? Bu hususlarla ilgili oluşturacağımız komisyon çalışıp bir plan hazırlayacak. 3 yıl geçerliliği olacak plan kapsamında da uygulamalar yapılarak, ilimizdeki güvenlik sorunlarının çözümüne çalışacağız. Başarılı bir toplantı ve uygulama olacağına inanıyorum” dedi.

PİLOT İLÇE İSKENDERUN’DA ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

Projenin temel amacının iç güvenlik kuvvetlerinin sivil ve demokratik gözetiminin kurumsallaşmasını sağlamak ve iyi yönetişim ilkelerine ve insan merkezli güvenlik ve kamu güvenliği anlayışına dayanan iç güvenlik kuvvetlerinin sivil ve demokratik denetimine geçişi sağlamak olduğunu belirten yetkililer bu bağlamda pilot ilçe İskenderun’da yapılacak çalışmaları başlatmayı hedeflediklerini ifade etti.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>