HATAY BU GURURU HAK EDİYOR

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

2017 yılında UNESCO tarafından Yaratıcı Şehirler Ağı’na katılarak Gastronomi Kenti seçilen Hatay, 2019 yılında Öğrenen Şehirler Ağı’na da dâhil edilmesiyle birlikte bir ilke imza attı.
Hatay’ın Öğrenen Şehirler Ağı’na dâhil edilmesinin tanıtım toplantısı, 13 Aralık Cuma günü UNESCO Hatay Gastronomi Evi’nde yapıldı.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın da katıldığı toplantıda Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Dışişleri Bakanlığı temsilcileri, UNESCO Türkiye Milli Komite Genel Sekreter Yardımcısı İhsan Tolga Korucu, UNESCO Öğrenen Şehir Danışmanı Alperen Tosun, Hatay Büyükşehir Belediyesi idarecileri ve davetliler yer aldı.

ÖĞRENEN ŞEHİR HATAY

Düzenlenen tanıtımda Öğrenen Şehirler Ağı’nın ne olduğunu ve Hatay’a katkılarını paylaşan koordinatör Fatma Dodurka, “Şehrimizin Öğrenen Şehirler Ağı’na katılmasını düzenlediğimiz lansmanla tanıtıyoruz. Hem yaratıcı hem de öğrenen şehir unvanını dünyada kazanan tek şehiriz. Bu anlamda ilklere imza atıyoruz. Bu önemli ağa dâhil edilmemizle birlikte birçok fırsat bizi bekliyor. Herkesin bu fırsatlardan faydalanması ve gelişmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş’a ve mülki amirlerimize desteklerinden ötürü teşekkür ederim” dedi.

“SAHİP OLDUĞUMUZ ALTIN BİLEZİKLERE DÖRT ELLE SARILALIM”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da Hatay’ın bu başarısı ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Hatay’da çıtanın her geçen gün daha da yukarıya taşındığını belirten Başkan Savaş, “Hatay’ın elinde EXPO ile birlikte UNESCO’nun iki değeri var. Bir toplumu geliştirmek için o toplumun öğrenmeden uzak tutulmaması gerekir. Bu nedenle biz insanlarımızın öğrenme isteğini beşikten mezara kadar yüksek seviyede tutmak için adımları atıyoruz. Onun için Hatay’daki herkesi sahip olduğumuz altın bileziklere dört elle sarılmaya davet ediyorum. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu projelerin güzel şehrimiz Hatay’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“UNESCO OLARAK HATAY’IN BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUZ”

UNESCO Türkiye Milli Komite Genel Sekreter Yardımcısı İhsan Tolga Korucu da düşüncelerini paylaşarak açıklamalarda bulundu. Hatay’ın, UNESCO’nun Türkiye’deki görünen yüzlerinden biri olmasının önemli olduğunu Kurucu, “2017 yılında Yaratıcı Şehirler Ağı’na katılan Hatay, 2019 yılında Öğrenen Şehirler Ağı’na katıldı. O zamanda yürütülen başarılı süreç bugün de devam ediyor. Hatay’ın yaratıcı ve öğrenen şehir olarak yerel kalkınma planlarına UNESCO’yu dâhil etmesini, kültürün birçok odağını bir araya getirerek bunu endüstriye dökmesini ve tüm bunları yaparken eğitimi sürdürülebilir hale getirmesini olumlu

buluyoruz. UNESCO olarak Hatay’ın yaratıcı şehir ağı sürecinde gösterdiği kapsayıcı anlayışı öğrenen şehir sürecinde de sergilemesini bekliyoruz. Hem yaratıcı hem de öğrenen şehir olarak bu unvanı hak eden dünyada ilk ve tek şehir olan Hatay’ın başarılı olacağına inanıyoruz” dedi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>