BİLFEN İSKENDERUN LİSELERİ NASA’DA

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Bilfen İskenderun Liseleri öğrencileri, bilimsel araştırmaları yerinde gözlemlemek için NASA’ya gittiler. Yenilenen “ISS 3 – Day Camp Program”ı kapsamında NASA’da eğitim alan liseli öğrenciler her yıl geleneksel olarak gittikleri NASA deneyimlerine bir yenisini daha eklediler.

Bilfen İskenderun Liselerinin NASA geleneği bu sene de devam etti. Amerika’nın New York ve Florida eyaletlerini kapsayan geziye katılan Bilfen İskenderun Liselerinden bir grup öğrenci yoğun bir eğitim programının beraberinde keyifli etkinliklere de katılma fırsatı yakaladı.

Yenilenen “ISS 3 – Day Camp Program”ı kapsamında NASA’da üç günlük akademik eğitim alan öğrenciler, simülatör yardımıyla astronotların dünyasına giriş yapıp Mars’ta üstlendikleri farklı görevleri tamamladılar. Mars’ta yaşamın ayrıntılarını deneyimleyen öğrenciler, VR gözlüklerle Mars’ın etrafında oluşturulması düşünülen araştırma istasyonunun tamirini yaptılar. Mars üzerindeki şartların oluşturulduğu laboratuvarlarda bitki yetiştirme ve analiz etme gibi birçok görevi de başarı ile tamamlayan gençler, üç gün boyunca Mars’ta yaşamı deneyimleyip aynı uzay aracı ile Dünya’ya döndü.

IFLY Deneyimi…

Orlando’da bulunan IFLY’ın benzersiz dikey rüzgâr tüneli ortamına da giren öğrenciler, interaktif STEM sunumuna da katılma şansı yakaladı. Öğrenciler rüzgâr tünelinde hava direncinin bağlı olduğu değişkenleri deneyerek öğrenip uçuş güvenliği eğitimi de alma fırsatı buldu.

Yoğun geçen bilimsel gezilerin yanında, müze ve parkları da gezme fırsatı elde eden Bilfen İskenderun Liseleri öğrencilerinden programa dair görüşler…

EGE GÖKDENİZ DUMAN – Bilfen İskenderun Fen Lisesi 9. sınıf öğrencisi

Ufkumuzu genişleten bir deneyim olduğunu dile getirmeliyim. Farklı yerler gezmek, farklı kültürleri ve yaşam biçimlerini tanımak bize fayda sağladı. Üç günlük NASA maceramız gezinin ayrı bir boyutuydu. Roketlerin çalışma prensipleri, astronot tarihi ve simülatörler üstümüzde olumlu bir etki bıraktı. Gayet eğlenceli, öğretici ve geldiğimize değen bir gezi oldu. Amerika’yı gezmeyi ve kültürünü tanımayı herkese öneririm. Gezdiğimiz yerlerden örnek vermek gerekirse Stamp Show, Times Square, Brooklyn Bridge, State of Liberty, Central Park, Colombia University, Empire State Building, Apple 5th Aveneu, Ground Zero, Universal Studios, NASA Kenedy Space Center, Elis Island of Immigation, Miami Beach ve Everglades Safari Park. İçlerinden en çok beğendiğimiz NASA, Universal Studios, Miami Beach Everglades oldu

DURU ÖZKAN – Bilfen İskenderun Fen Lisesi 9. sınıf öğrencisi

Kendimize çok şey kattığımız, çok eğlendiğimiz, çok gezdiğimiz, “keşke bitmeseydi” dediğimiz güzel bir geziydi. NASA’daki simülasyonlar çok ilgi çekiciydi. Bence herkes Amerika’ya gitme fırsatını değerlendirmeli.

ECE KAVGACI – Bilfen İskenderun Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi

Hepimiz için yararlı bir gezi oldu. Hem gezdik hem öğrendik hem de eğlendik. Bana çok katkısı olan bir geziydi. NASA’da geçirdiğim üç gün benim için unutulmazdı.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>