TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ ÖZENDİRME YARIŞMASINDA HBB’YE PROJE ÖDÜLÜ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Tarihi Kentler Birliğinin desteği ve ÇEKÜL Vakfı’nın iş birliğiyle Akdeniz Tanıtım tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen YAPEX Restorasyon, Kültür Mirası ve Koruma Fuarı, 6-8 Kasım 2019 tarihleri arasında Antalya Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

“Kentsel Korumada Kültürel Miras” gündem başlığında birçok belediyenin yaptığı çalışmaları anlatan stant tasarımlarının yer aldığı fuarda, HBB’nin, Zenginler, Ulucami, Güllübahçe, Yeni Cami, Şehitler, Gazipaşa Mahalleleri Cephe İyileştirme ve Kentsel Tasarım Projeleri, kentin geleneksel konut dokusunun büyük bölümünü kapsayan geniş ölçekli ve detaylı kentsel tasarım projelerinin arşiv niteliğinde olması, bu büyüklükte bir alanın tamamının bütüncül bir sistematikle tek seferde planlanmış olması nedeniyle proje ödülüne layık görüldü.

ÇEKÜL Vakfı ve Akdeniz Tanıtım’ın iş birliğinde düzenlenen fuar kapsamında, TKB tarafından düzenlenen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması” proje ödülünü, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş adına Koruma Uygulama ve Denetim Şube Müdürü Ratibe Buğrahan aldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>