“Bugün Fidan Yarın Nefes” Kampanyası Kapsamında Dörtbin Fidan Dikildi.

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

81 Vilayette 11 Kasım saat 11:00’de “Bugün Fidan Yarın Nefes” kampanyası çerçevesinde Belen Orman İşletme Şefliği koordinasyonunda; Şenbük Mahallesi, Hortum yolu mevkiinde düzenlenen etkinliğe; Kaymakam Hayrettin BASKIN, Belediye Başkanı İbrahim GÜL, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, Okul Müdürü, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Program, Belen Orman İşletme Şefi Ahmet YILMAZ’ın açılış konuşması ile başladı. İşletme Şefi YILMAZ konuşmasında; Bugün 81 ilde saat 11.11’de 2023 noktada, üç saat içinde yaklaşık 1 milyon kişinin katılımıyla, daha yeşil bir Türkiye için 11 milyon ağacı geleceğe miras bırakarak, “Bugün Fidan Yarın Nefes” sloganıyla “Dünya Rekoruna” koşuyoruz. Yeşilin her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olacak çevre seferberliğini tüm Türkiye’de aynı anda başlatıyoruz.

Türkiye, son yıllarda yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla Dünya çapında orman alanlarını arttıran ender ülkelerden biridir. Yapılacak ağaçlandırma etkinliği ile bir taraftan 7’den 77’ye toplumun bütün kesimlerinin çevreye duyarlılığı arttırılırken, diğer taraftan da son yıllarda ülke genelinde yürüttüğümüz ağaçlandırma çalışmalarını Dünya’ya duyurmak, dikkatleri ülkemizin bu konuda yürüttüğü başarılı çalışmalara çekmek hedeflenmektedir.

Etkinlik, yanan alanlarla birlikte, köy okulları ve köy yolları başta olmak üzere okul bahçelerinden yol kenarlarına, kamusal alanlardan bozuk orman alanlarına, askeri birliklerden ibadethane ve sağlık ocağı bahçelerine kadar kısaca ağaçlandırma çalışması yapılabilecek bütün potansiyel alanlarda gerçekleştirilmektedir. Belen olarak kızılçam ve selvi’den oluşan toplam 4 bin adet fidanı toprakla buluşturuyoruz. Dedi

Kaymakam Hayrettin BASKIN; “Türkiye, orman varlığını arttıran ender ülkelerden biridir. Son 50 yıllık süre içerisinde orman varlığımız yaklaşık 20 milyon hektar alan iken, 2019 yılında bu rakam yaklaşık 23 milyon hektara yükseltilmiştir. Bu rakam ciddi bir artışı ifade ediyor. Ancak ülkemizdeki erozyonu dikkate aldığımızda bu artış seviyesini daha da yukarılara taşımamız gerekiyor. Her yıl yaklaşık 400-500 milyon tonluk toprağımızı yağışlarla kaybediyoruz.

Orman varlığı, sadece oksijenin üretilmesi, karbondioksitin azaltılarak sera etkisinin minimize edilmesi için değil, aynı zamanda toprağımızın korunması, çevre ve gürültü kirliliğinin engellenebilmesi başta olmak üzere çok çeşitli faydalarından istifade edebilmek için mutlaka orman varlığımızı artırarak, orman emvalini korumamız gerekiyor. Cumhurbaşkanlığımızın genelgesi ile her yıl ülkemizde “11 Kasım Ağaçlandırma Günü” olarak ilan edilmiştir. Bugün itibarıyla, milyonlarca fidan ülkemiz sathında toprakla buluşturulacaktır. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederken, fidan dikim etkinliğinin yurt sathında gerçekleştirilmesini sağlayan, tüm ilgililere, Orman Genel Müdürlüğümüze şükranlarımı sunuyor hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Fidan dikim etkinliği, fidanların toprakla buluşturulması sonucu alanda katılımcılara yapılan ikramla sona erdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>