Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Kurulu Yapıldı

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Hatay Gazeteciler Cemiyeti, Akdeniz Gazeteciler Federasyon Yönetiminde 3 Üye ile Temsil edilecek.

Mevlüt Yeni, Genel Başkan olurken HGC başkanı Ahmet Yetişen Genel başkan vekili oldu. Bostan Yılmaz ve Sedat İskenderoğlu ise Denetleme Kurulunda Görev aldı.

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’nun (AGF) 3.Olağan Genel Kurul Toplantısı Kemer’de bulunan Fame Residence Otel’de gerçekleştirildi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Burdur, Isparta, Alanya’dan federasyon üyesi gazetecilerin katıldığı toplantıda yapılan seçimlerde 2 dönemdir AGF Başkanı olan Mevlüt Yeni oy birliği ile yeniden genel başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

HGC Başkanı Ahmet Yetişen Federasyon Genel Başkan Vekili olurken, Bostan Yılmaz ve Sedat İskenderoğlu Denetleme Kurulunda yer aldı.

AGF 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı Kemer’de bulunan Fame Residence Otel’de Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Başkanı ve AGF Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Duran Yenigün’ün ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya AGF delegeleri olan Antalya, Alanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Burdur, Isparta’dan cemiyet başkanları ve federasyon delegeleri katıldı. Toplantıya katılan gazeteciler için Kemer gezi turu da düzenlendi. Gazeteciler ayrıca Olympos Teleferik ile Tahtalı Dağı’nın zirvesine çıkarak manzaranın keyfini çıkardı. Kongreye Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Sivil Toplumla İlişkiler Antalya İl Müdürü Hüseyin Kurtay katılarak delegelere hitaben medyanın önemi üzerine birer konuşma yaptılar. Toplantının son gününde ise seçimler gerçekleştirildi. Divan başkanlığını Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir yaptığı kongrede 2 dönemdir AGF başkanlığı yapan Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni yeniden oy birliği ile yeniden başkan seçildi. Mevlüt Yeni yaptığı konuşmada delegelere yeniden genel başkanlığına seçtikleri için teşekkür etti. Yeni, “Kuruluşumuzdan bu yana emeği geçen bu günlere gelmemizde bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. AGF Akdeniz bölgesinin medya çatı örgütüdür. Biz ye iç gez Federasyonu veya Cemiyetleri değiliz. Bölgedeki meslektaşlarımızın sorunları, dertleri bizim derdimizdir. Sorunlarımızın çözümü için, birlik beraberlik için, bölgesel bir yapılanmaya ihtiyaç vardı. Bizler bu amaca hizmet etmek üzere yola çıktık emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Kimsenin arka bahçesi değiliz, tabela Derneği, Federasyonu asla değiliz. Sektörümüzün sorunları için il il çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Yeni, “AGF sadece kendi sektörünün sorunlarına değil var olduğumuz bölge ve illerin tanıtımına, sorunların çözümüne katkı koymak adına elini değil gövdesini taşın altına koyan bir kurumdur” diye konuştu.

Yapılan seçimler sonucunda Mevlüt Yeni’nin başkan olduğu AGF’de Yönetim Kurulu Asil üyeliklerine Ahmet Yetişen, Ali Cihangir, Şevket Karahan, Ahmet Duran Yenigün, Gaye Coşkun, Didem Gürses, Adnan Taraşlı ve Arslan Deveboylu seçilirken, yedek üyeler ise Şükrü Tozluklu, Mehmet Ali Gürses, Arzu Erkorkmaz, Sinan Çeviren ve Gülsüm Gözenler oldu.

Denetleme Kurulu’na Kürşat Tuncel, Bostan Yılmaz ve Suat Ekiz seçilirken, yedek denetleme kurulu ise Saffet Yenigün, Sedat İskenderoğlu ve Seda Kara’dan oluştu.

Disiplin Kurulu Asil üyeliklerine Abdülkadir Kalender, Ercan Taraşlı ve Lütfi Taner Deniz seçilirken, yedek üyeler ise Şükran Sibel Atasoy ve Emre Altuğ oldu.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>