BEDELİ AĞIR ÖDENMİŞ BİR HABERİN ÖDÜLÜ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

MÜDİRE NURAY DAĞLI ONUR DAVASINI KAZANDI!

YIL 2017….
konumuz kaka J)) : Anaokulu öğrencisi 5 yaşında ki minik çocuk tuvalete yetişemeden altına kakasını yapıyor. Tuvalete yetişemeden dedim tuvaletin girişinden itibaren kaka izleri bulunduğu söylenmişti. Çalışan müstahdem kaka meselesini müdire Nuray Dağlı ’ya iletiyor.

Devlet meselesi kadar önem arz eden bu kaka için Müdire Hanım, öğrencileri tek tek kontrol ediyor. Ardından öğretmenlere talimat veriyor. Hangi öğrenci ise bulunsun temizlensin ve ailesine haber verilsin diyor.

Efendim aradaki ayrıntıları yanlış ya da eksik biliyor olabilirim.

Sonuç bir sınıfta kakalı çocuk teşhis ediliyor.

Sınıfın öğretmeni pis kokuyor ben temizleyemem diyor!

Kaka bir şekilde temizlenip aileye bilgi aktarılıyor.

İşte devlet meselesinin en mühim noktası burada düğümleniyor. Olayın üzerinden birkaç gün geçtikten sonra bana ve diğer basın mensuplarına bir telefon geldi. Karaağaç Anaokulu velileri ve Okul Aile Birliği bir basın açıklaması yapmak istediklerini bildirdiler.

Ben gitmedim ancak yerel ve ulusal basından birçok arkadaşım gitmişler. Akşam üzeri her yerde bomba gibi patlayan İSTİSMARCI MÜDÜR haberini okuyunca şaşkına döndüm. Böylesine önemli bir haberi kaçırdığım için hayıflandım doğrusu kendime kızdım.

Ertesi gün büyük bir merakla haberi araştırmaya başladım. Aklımda deli sorular kaka ile istismarın ne alakası var!

Birleştiremiyordum.

Karaağaç Anaokulu Müdiresi Nuray Dağlı, görev yaptığı okulda ‘’cinsel istismar ‘’Suçu ile karşı karşıya bırakılmıştı.
Yerel ve ulusal medya cinsel istismar diye haykırırken tek başıma hayır cinsel istismar olamaz demiştim.
Bir kadının bir anne’nin, bir öğretmenin böyle bir suç işleyip işleyemeyeceğini anlamak amacı ile onların basın açıklamasının ardından okula gittim. Amacım öğretmenlerin konu ile alakalı fikirlerini almaktı. Lakin okulda iki öğretmenin sözlü saldırısına ve iftiralarına maruz kaldım. Doğrusu şaşkındım binlerce okula girmişimdir ilk kez bir okuldan polis nezaretinde kovularak çıktım.

Ardından beni şikâyet ettiler. Emniyette 5 saat ifade verdim. Devamında kendimi hâkim karşısında buldum.
Şu çok netti hiç tanımadıkları bana 2 dakikada iftira atabilen bu öğretmenlerin müdire hanıma iftira atmaları da hiç zor olmamıştır sanırım diye düşündüm.
Ben Mahkeme’de ilk celsede beraat ettim.
Savunmamın Müdire Nuray Dağlı’nın dosyasına eklenmesi talebinde bulunmuştum.
ADALET YERİNİ BULDU ÇÜNKÜ!
İki yılın sonunda Müdire Hanım görevine iade hakkı kazandı!

Ama araştırmalarımın sonunda edindiğim ana fikir beni bile ürkütecek türdendi.

Ben bir kadınım ve empati yapmam hiç zor olmadı!

5 Yaşında ki bir çocuğun kaka yaptığı için okulda olay çıkartan öğretmenlerin hikâyesiydi bu. Sadece müdire hanıma şahsi husumetleri nedeniyle görevinden bezdirip uzaklaştırmak amacı taşıyan bu kumpas olay ’da Medya’yı harekete geçirmeleri de kumpasın diğer parçasıydı.
Daha kötüsü Medya’nın bu olayı ulusal basına dahi cinsel istismar iddiası gibi yansıtmasıydı!
Bu olayı cinsel istismarmış gibi yayınlanması çok acımasızca hatta vahşice gelmişti bana.
OLAYDA BİRBİRİNİ TUTMAYAN KARELER VARDI!
Madalyonun bir yüzünde pis kokuyor kakayı temizleyemem diyen Öğretmen, diğer yüzünde ise 2. öğretmenin müdire hanıma olan nefreti ve bu nefreti iftiralar ile birleştirmesi çok acı, çok acımazsızca bir intikam şekli vardı.
MÜDİRE HANIM HATALI OLABİLİR DEMİŞTİM!
Müdire hanım titiz olabilir o anda çocuğun psikolojisini düşünmemiş olabilir, müdire hanım çocukları sıraya dizmiş koku teşhisi yapmaya çalışmışta olabilir!
Ki bunların doğruluğunu da savunmadım!
AMA CİNSEL İSTİSMAR NE?
KONUNUN CİNSEL İSTİSMARLA NE ALAKASI VAR?

Müdire Hanım’ın eşi ve evlatları var!

Onların nezdinde ne olduğunu sanırım bu iki öğretmen hiç düşünmediler. Dahası Müdire hanımın 20 yıllık bir öğretmenlik geçmişi var. Sanırım mesleki itibarının ne olacağını ne hale geleceğini de düşünmediler.
Müdire hanım başka bir okula uzaklaştırıldı ama yılmadı davasında mücadele verdi ve bu gün itibarı ile görevine iade hakkı kazandı.
Bu bir onur meselesi idi!
Bu bir kadının, bir annenin, bir öğretmenin onur mücadelesi oldu. Hak yerini buldu Adalet tecelli etti.
Şimdi böylece duyduğumuz her haberin haber niteliği taşımadığını ’da gözler önüne sermiş olduk.
Bazen alkışlar, plaketler, kazanımlar güzeldir.

Ama bir haberci için en büyük ödül bedeli ağır ödenmiş bir haberden, doğru sonuç almaktır bunu yaşayarak öğrenmiş bulunuyorum….

Kalın Sağlıcakla                                                                                                                                                                                                    HABER YORUM SABRİYE SÖNMEZ

Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>