MMK Metalurji Maratonda Koştu

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

41. ‘İstanbul senin, durma koş’ sloganıyla başlayan maratona, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu Yakası’nda başlangıç yapıldı.

41. “İstanbul senin, durma koş” sloganıyla başlayan maratona, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu Yakası’nda başlangıç yapıldı.
MMK Metalurji Sanayi Ve Liman İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdürü Denis KVASOV ‘unda bizzat katıldığı,
“Eğitim İçin Yardıma Koşarız” sloganı ile MMK Metalurji olarak 41. İstanbul Maratonu’nda ülkemizin yarınları olan çocuklarımızın eğitimine destek için koştular.
Organizasyonun startını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy verdi.
Başlangıç öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, sporun birleştirici gücünün olduğunu vurgulayarak, “Sizlerle beraber olmanın heyecanını, mutluluğu yaşıyoruz. Göğsümüzü kabartan sporcularımız da burada. Sporun birleştiren ruhuyla İstanbulumuza gelen sporculara ‘hoş geldiniz’, diyorum. Asya’yı Avrupa’ya bağlayacağız, gönülleri bileştireceğiz. Sporun ruhuyla yarınlara gençlerimizle yürüyeceğiz. Tüm katılımcılara başarılar diliyorum.” dedi.
Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olan organizasyon, 15 kilometre koşusu ile 8 kilometrelik halk koşusu kategorilerinde gerçekleşiyor.
İstanbul Maratonu, 2012 yılından itibaren Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından açıklanan “altın maratonlar” listesinde yer alıyor.
Yaklaşık 140 bin katılımcı mevcut
Organizasyonda 42,195 kilometrelik çipli koşuda yaklaşık 4 bin, 15 kilometrelik koşuda ise yaklaşık 33 bin sporcu koşuyor. 8 kilometrelik halk koşusuna ise 100 bin civarında vatandaş katıldı.
Maratonun 15 kilometre parkuru, “Türkiye’nin en çok sporcu ile koşulan yol yarışı” unvanını aldı.
Vodafone 41. İstanbul Maratonu’nda 58 elit atlet koşuya katıldı
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>