HATAYLI BİSİKLET TUTKUNLARI ANITKABİR YOLUNDA

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Hatay Bisiklet Spor Kulübü Derneği üyesi 11 kişi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Günü’nde Anıtkabir’de düzenlenecek tören için bisikletleriyle yola çıktı.

Bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Anıtkabir Yolundayız’ adlı etkinlik için Hatay Bisiklet Spor Kulübü üyeleri, Hatay’ın merkez Antakya ilçesinden Ankara’ya pedal çevirmeye başladı. Farklı meslek grubu üyesi 11 bisikletçi, Hatay’dan Ankara’ya kadar pedal çevirerek 10 Kasım’da Anıtkabir’deki törenlere katılacak.

Bisiklet tutkunları, 5 Kasım Salı günü Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) önünden törenle Anıtkabir’e uğurlandı. Törene, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yanı sıra HBB daire başkanları ve personelleri katılım gösterdi.

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Bisiklet Spor Kulübü Derneği üyelerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna ulaştırmaları için Türk bayrağı teslim etti.

Törende konuşan Başkan Savaş, “Rengini şehitlerimizin kanından alan şanlı bayrağımız dünya var olduğu sürece bu topraklarda dalgalanmaya devam edecek. Bugün burada şanlı bayrağımızı Ata’mızın ebedi istirahatgahına ulaştırılmak üzere sizlere teslim ediyorum. Yolunuz açık olsun” ifadelerine yer verdi.

Hatay Bisiklet Spor Kulübü Derneği Başkanı Şerafettin Kaya, “Ata’mız Hatay’ın anavatana katılmasını çok istedi ve bunun için büyük mücadeleler verdi. Maalesef 1938 yılında aramızdan ayrılması sebebiyle anavatana katılışımızı göremedi. Ancak bizler 1939’da anavatana katılan şehrimizin bugünkü yöneticilerinden aldığımız Türk bayrağımızı büyük bir onurla Ata’mızın huzuruna ulaştıracağız. Bunun gururunu hep birlikte yaşıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Toplu anı fotoğrafı çektirilmesinin ardından bisikletçiler yola çıktı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>