BİR HAYAT, 7 KİŞİYE CAN OLDU

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Hatay Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen İsmi açıklanmayan donörden bağışlanan kalp, akciğer, karaciğer, 2 böbrek ve 2 kornea, yedi hastanın hayatını değiştirdi,7 kişiye can oldu.

Beyin ölümü gerçekleşen erkek hastanın organları bağışlanırken, acılı ailesinin isteği üzerine donörün kimliği açıklanmadı.

Donörün kalbi; İstanbul Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim Ve Araştırma Hastanesine,

Akciğeri; Ankara Şehir Hastanesine,

Karaciğeri, Adana Balcalı hastanesine,

2 korneası, Adana Şehir Hastanesine,

2 Böbreği’ de Adana Şehir hastanesine olmak üzere 7 organın nakli başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Yapılan organ bağışı ile ilgili olarak açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa HAMBOLAT; tüm sağlık çalışanları başta olmak üzere herkesi organ bağışı konusunda duyarlı olmaya ve organ bağışı yapmaya davet etti.

Türkiye’de organ bağışı bilincinin geliştirilmesi ve halkın organ bağışı konusunda teşvik edilmesi amacıyla her yıl 3-9 Kasım’da ’Organ ve Doku Bağışı Haftası’ kutlanıyor.

Dr.Hambolat; yaşam umudunu kaybetmekte olan binlerce hasta için yeni umut pencereleri açmak üzere başta tüm sağlık çalışanları ve halkı organ bağışı konusunda duyarlı olmaya ve organ bağışı yapmaya davet etti. “Son yıllarda organ naklinde gelinen noktaya bakıldığında ilimizin de bu konuda gurur kaynağı olduğunu görmekteyiz. Ancak dünyada ve ülkemizde organ bağışının, umut bekleyen hastalara binaen yetersiz olduğu, toplumun bu konuda bilgilendirilmesi ve organ bağışına teşvik edilmesi için çalışmaların aralıksız olarak sürdürülmesi gerekmektedir. Dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>