6 Farklı Ülkeden 44 Katılımcı Erasmus+ Projesi ile Romanya’da Kültür Konusunu Ele Aldı

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Erasmus+ Gençlik Projeleri kapsamında, 8-16 Ekim 2019 tarihleri arasında Romanya’nın Horezu kentinde; Türkiye, Bulgaristan, Hırvatistan, Polonya, Letonya ve ev sahibi ülke Romanya’dan 44 katılımcı ile “#Cultur(E+)” isimli gençlik değişimi projesi gerçekleştirildi.

Belen Kaymakamlığı ve Romanya ALT357 Derneği ortaklığıyla gerçekleştirilen proje çerçevesinde; kültür, ana teması dans ve müzik alt temalarıyla kültürlerin tanıtımının yanında; katılımcılar kendi ülkelerinin geleneksel danslarını birbirlerine öğretirken topluluk önünde hareket etme, sorumluluk bilinci kazanma, grupla çalışma becerisi ve özgüven edinip kendini gerçekleştirme fırsatı buldular. Bu amaçla düşünen, duyarlı, kültürel mirasın korunmasına katkıda bulunan ve aktif katılım sağlayıp kendi kültürlerini diğer ülkelere tanıtarak, farklı kültürleri tanıma ve eğitsel çerçevede sosyalleşme olanağı buldular.

Erasmus+ projelerinin detaylarının paylaşımı ile başlayan proje, 8 gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam etti. Akşam yemeklerinden sonra katılımcı ülkelerin katılımcıları kendi kültürlerini tanıtmaları amacıyla kültür geceleri düzenlendi. Bu kültür gecelerinde ülke tanıtım videoları, yerel dans, müzik gösterileri ve yöresel yemek ikramları yer almıştır.

Projenin sonunda Romanya Horezu yerel halkına ve öğrencilere yapılan nitelikli ve zengin içerikli etkinliklerin gerçekleştirildiği final gösterisi izleyiciler tarafından yoğun ilgi gördü ve büyük beğeni topladı.

Belen Kaymakamı Hayrettin BASKIN, toplumumuzun sosyal ve kültürel yönlerini besleyen her türlü projeye destek verildiğini ve Erasmus+ projelerinin de bunlardan biri olduğunu belirterek, Kaymakamlık Proje Koordinatörü Yeliz Sevim’e ve aktif katılımlarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür etti.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>