AK PARTİ HATAY TEŞKİLATI “KAN VERDİ, UMUT OLDU”

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

AK Parti Hatay İl Başkanlığı “kan ver, hayat kurtar” sloganı ile tüm yurtta başlatılan kampanya kapsamında kan bağışında bulundu.

Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası nedeniyle 81 ilde eş zamanlı başlatılan kan bağışının Hatay’daki adresi AK Parti Hatay İl Binası önü oldu. Kadın Kolları il teşkilatının yanı sıra partililer ve vatandaşlar kan bağışı kampanyasına yoğun destek verdi. Başlatılan kampanya kapsamında kan vermek için çok sayıda kişi AK Parti Hatay İl binası önüne geldi. Aralarında Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Antakya İlçe Başkanı Emrullah Gülen, Memur-Sen Hatay Şube Başkanı İsmail Bayrakdar, Kızılay Hatay Şube Başkanı Kudret Özbakış, AK Parti Hatay Teşkilatı’nın da bulunduğu çok sayıda kişi bu anlamlı kampanyaya destek verdi.

TÜRK KIZILAY SIKINTISI OLAN İNSANLARA NEREDE OLURSA OLSUN ULAŞAN BİR YARDIM KURULUŞUDUR

81 ilde eş zamanlı olarak kan bağışına destek verdiklerini söyleyen AK Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Başkan Yeloğlu yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bizler de AK Parti Hatay teşkilatı olarak, ‘Kan ver hayat kurtar’ sloganı ile tüm yurtta eş zamanlı başlatılan kan bağışı etkinliğine destek verdik. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Bir damla kanın bir damla umut olması temenni ediyoruz. Düzenli kan bağışı yaparak bir insanın hayata tutunmasına yardımcı olabilirsiniz. Unutmayın damarımızdan iyilik akıyor. Türk Kızılay’ı uluslararası çapta faaliyet gösteren bir kuruluşumuzdur. Türk Kızılay sıkıntısı olan insanlara nerede olursa olsun ulaşan bir yardım kuruluşudur. Kızılay kuruluşundaki felsefe ile savaşta ve barışta insancıl yardımı ilke edinmiştir. Bu vatandaş olarak en insani görevimizdir. Türk Kızılay’ının bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin büyüklüğüne yakışır hizmetleri yerine getirebilmesi için kan bağışı ile aynî ve nakdî yardımlarda bulunarak kurumun güçlü kılınmasını sağlamak gerekmektedir. Türk Kızılay’ı, sadece kan bağışı toplayarak kan ihtiyacı olan hastaların yanında yer almakla kalmamaktadır. Türk Kızılay’ı, yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da dünyanın neresinde olursa olsun yaşanan deprem ve sel gibi herhangi bir doğal afet sırasında afetzedelere yardım elini ilk ve en çok uzatan yardım kuruluşlarının başında yer almaktadır. Ülkemiz sınırları dışında yaptığı bu insani yardımlarla bizleri millet olarak gururlandıran, bizi en iyi şekilde temsil eden Türk Kızılay’ı her türlü övgüye layıktır.”

KAN VERMEK HAYAT KURTARIYOR

Kan bağışının yeterli seviyeye ulaşması için vatandaşları duyarlı olmaya davet eden AK Parti Kadın Kolları Hatay İl Başkanı Sara Gök; “Türk Kızılay’ı en köklü kuruluşlarımızdan biri. Türkiye’nin yanı sıra tüm dünyaya hizmet ediyor. 150 yıldır dünyanın dört bir yanında her yardım çağrısına koşan Kızılay, bu anlamda örnek teşkil ediyor. Kızılay Haftası nedeniyle tüm yurtta aynı anda başlattığımız etkinlikte bizlerde kan bağışında bulunduk ve kan bağışı kampanyasına destek olduk. Gelin kan verin siz de bir hayat kurtarın. Vereceğimiz kan ile insanların hayatlarını kurtarabiliriz. Kan vermek, bir hayır işidir. İnsanlığa faydalı olan hayırlı bir hizmettir. Sağlıklı insanlarımız kan vererek sağlıklarını koruyabilirler. Bir insana hayat vermek, tüm insanlığa hayat vermeye benzer.” İfadelerini kullandı.

GENÇ NESİLLERİ BİLİNÇLENDİRMEK GEREKİYOR

Kan vermek, hastaların hayatını kurtarırken bağışlayanların sağlığı açısından da pek çok fayda sağladığını ifade eden Başkan Sara Gök; “Bu konuda sağlıklı yaşam konusunda genç nesilleri bilinçlendirmek gerekiyor. Kan vermek insan sağlığı açısından önemli bir bağıştır. Kan sadece acil durumlar için değil, sürekli bir ihtiyaçtır. Bizler AK Parti Kadın Kolları Hatay İl Başkanlığı olarak her türlü toplum yararına olacak projelerin içerisinde olmaya çalışıyoruz.” ifadelerinde bulunarak sözlerini sonlandırdı.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>