Kar etme ÖSYM’nin görevi değildir

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

ÖSYM’nin pahalı ve kar amacı güden sınav harçları politikası haksızdır. Bu anlayışı ayıplıyorum. Türkiye Anayasası gereği sosyal bir devlettir.

Fırsat eşitliği sosyal devletin gereğidir. ÖSYM, liyakati tespit etmekle görevlidir. Kar etme ÖSYM’nin görevi değildir. Yüksek ve pahalı sınav harçları ÖSYM’nin haksız ve hukuksuz olan bir eylemidir.

Araştırmamıza göre, ÖSYM Başkanı’nın “Kesinlikle kâr etmiyor” dediği ÖSYM’nin 2019 yılının ilk yarısındaki kârı 161 milyon 709 bin TL oldu. KPSS, ALES ve YDS başvuru ücretlerine yapılan zam, bilançonun artı vermesine neden oldu. ALES ve YDS’ye altı yılda yüzde 140 zam yapıldı.

ÖSYM’ye çağrımız sınav ücretlerini düşürmesidir. Yoksul öğrenciler de zorlanmadan sınavlara girebilmelidir. ÖSYM bir şirket değildir ki kar etmeyi düşünsün. Önce soruların çalınmadığı, adil sınavlar yapmayı becersin. AKP’nin kurumları her yönüyle dökülüyor.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>