ÇAĞDAŞ SANAT FESTİVALİ BAŞLADI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Çağdaş Sanat Festivali başladı.

HBB Çağdaş Sanat Festivali kapsamında düzenlenen, ArtAntAkyA International Contemporary Art(çağdaş sanat sergileri)’nin açılışı, 24 Ekim Perşembe günü Antakya Anemon Otel’de gerçekleştirildi. 24- 27 Ekim tarihleri arasında Hatay’da sanat dolu günlerin yaşanmasına vesile olacak festivalin açılışına, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, ünlü sanatçı Bedri Baykam ve birçok farklı dalda eserleri olan önemli sanatçılar ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Festivalin ilk gününde duygu ve düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş konuşmasında, “Hatay sanatsal, kültürel ve tarihsel birikimi olan bir şehir. Bu tür sanat etkinliklerinin bu şehirde yapılması bu anlamda çok önemli ve mutluluk verici. Şehrimize gelerek eserlerini sanatseverlerle buluşturan tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyor ve teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuşmasının ardından Başkan Savaş sanatçılarla sergi alanını gezdi ve eserler hakkında bilgiler aldı.

Antakya Sizi Çağırıyor, Sanat Antakya’da sloganıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi Çağdaş Sanat Festivali kapsamında düzenlenen 15 ülkeden 300 sanatçının katılacağı ve 1000 eserin sergileneceği ArtAntAkyA çağdaş sanat sergileri, 24-27 Ekim tarihleri arasında Antakya Anemon Otel’ de sanatseverlerle olacak.

Hatay, bu organizasyon ile Avrupa’dan sonra Akdeniz havzası, Orta Doğu ve Asya bölgesini kapsayan katılımcı kapasitesiyle, Türkiye’nin yeni sanat mecrasında, sanatçı ve koleksiyonerleri bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyor.

“MİNİK SANATÇILAR ÇALIŞTAYI”

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çağdaş Sanat Festivali’nin ikinci önemli etkinliği de Minik Sanatçılar Çalıştayı olacak. Hatay’da bulunan ilkokul öğrencilerinin hayatına dokunmak ve farkındalık yaratmak adına, Festival kapsamında Minik Sanatçılar Çalıştayı düzenlenecek. Çalıştay kapsamında her gün 2 okulun öğrencileri ağırlanacak.

Katılımcılar şair ve yazarlarla buluşma şansı da yakalayacaklar. 24 – 27 Ekim tarihlerinde düzenlenecek imza ve söyleşiler sabah saat 10.00’dan akşam 20.00’ ye kadar sürecek.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>