Mehmet Yeloğlu Basın Mensuplarıyla Kahvaltılı Programda Bir Araya Geldi

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

AK PARTİ HATAY İL BAŞKANI MEHMET YELOĞLU:UMARIM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BU YANLIŞTAN DÖNECEKTİR

KANUNA TAMAMEN AYKIRI BİR SATIŞ

AK Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu; ilçede görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltılı programda bir araya geldi. Başkan Yeloğlu düzenlenen toplantıda, eski otogarın satışı ve ilçenin gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Yeloğlu ayrıca basın mensuplarının gündeme ilişkin sorduğu tüm sorulara içtenlikle yanıt verdi.

BU MEMLEKET HEPİMİZİN

Başkan Yeloğlu konuşmasında; “Buradan bir kez daha büyükşehir belediye başkanına çağrıda bulunuyorum. Bu yanlıştan bir an önce dönün. Bu memleket hepimizin. Kentimizin meydanlara ve yeşil alanlara daha çok ihtiyacı vardır. Büyükşehir Belediyesi satış yetkisi almamıştır. Bizim bu uyarımızla büyükşehir belediyesini belki hukuki sorumluluktan kurtarmış olacağız. Satılabilmesi için belediyede mutlak suretle imar parsel numarası belirtilerek satış yetkisi alınması gerekmektedir. Bu konuda elimizde dava kararları var. Biz avukatlarımızla konuyu görüştük. Her ihtimale karşı Meclis üyemiz Avukat Ramazan Alparslan kardeşimiz, bu satışın iptali ve yürütmenin durdurulması için idari mahkemeye dilekçesini vermiştir. Ümit ediyoruz yargı gereğini yapar. Çünkü verilen kararlar var ve kanuna tamamen aykırı bir satış. Benim dönemimde bu alanda kat karşılığı bir şeyler yaptırabilir miyiz? Memlekete daha nasıl yararlı bir çalışma yaparız derdine düştük. Hakkımda konuşulan ‘sattı’ düşüncüleri konusunda Lütfü Savaş’a yanlış bilgiler veriyorlar. Biz bu alan için resmi bir satış çıkışımız ve kat karşılığı vermemiz asla olmadı. En uygun kararı o bölgenin tümünü ıslah etmek olacağı olarak değerlendirerek beklemeye aldık. Mahkeme kararına gerek kalmadan büyükşehir belediyesi inşallah bu sevdadan vazgeçer. Lütfü savaş bu güne kadar bizden yardım istedi de biz yarım etmemiş miyiz? Ben bu durumu becerisizlikle suçlarım. Bizden bir gün olsun yardım istemiş değil. Biz her zaman memlekete sahip çıkalım şiarıyla hareket ediyoruz. Büyük şehre istediği tüm borçlanmaları verdik. Biz meclis bir bütün olarak çalışsın ve millet hayrına olan projeler gerçekleşsin isteriz. Bu otogarın satışı da beni bir şahıs olarak üzmüştür. Bu konuda hepimizin sahip çıkması gerekiyor.” Dedi.

BURADA BELEDİYE ASLINDA BİR KAR DÜŞÜNMEMELİ

Yıllar geçmesine rağmen bu alanda herhangi bir değişimin olmadığını söyleyen Başkan Yeloğlu; “Hiçbir şey olmamış gibi eski otogarın içerisinde bulunduğu 9 buçuk dönümlük yer satılmaya kalkılıyor. Eski bir belediyeci ve AK Parti’nin il başkanı sıfatıyla bu alanda belediyeye hiçbir şekilde bu yeri satmamasını tavsiye ediyorum. Bu iş memleketin geleceği meselesine AK Parti’nin, ne CHP’nin ne de başka bir partinin işi. Bu memlekette yaşayan ne Alevi’nin ne Sünni’nin ne de Hristiyan’nın işi. Hepimizin sağlıklı düşünüp memleketin geleceğine sahip çıkmamız gereken bir konu. Burada belediye aslında bir kar ve gelir düşünmemeli. Burada çalışan esnafın işlerini daha düzgün bir şekilde yürütülebilmesi için gerekli tedbirler, gerekli yenilemeler kentsel dönüşümle yapılmalı. Arkasından da belediyeye kalacak alanlar daha çok yeşil alanlar ve meydanlar şeklinde olmalı. Kent içerisinde bir meydan oluşturalım deseniz bu çok zor. Hazır meydanı satalım gitsin derseniz çok kolay. Bu alanı kim alır? Bu alana ne yapılacağı belli olmaz. Büyükşehir Belediye Başkanına tavsiyemiz şudur; Antakya sınırları içerisinde olduğu için Antakya Belediyesi ile görüşülebilir. Bu alanı kim neden para verip te alır? Olsa olsa belli sözler verilip te acaba anlaşmalı bir şey mi var? Diye insan şüphe etmeden duramıyor. Umarım büyükşehir belediyesi bu yanlıştan dönecektir.” Diye konuştu.

BU ALAN SİT ALANI İÇERİSİNDEDİR

Eski otogar yeri, eski itfaiye ve sebze hali yerleri Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde olan kamu malları olduğuna vurgu yapan Başkan Yeloğlu konuşmasına; “2004 -2009 yılları arasında Antakya Belediye Başkanlığı yapmıştım. O dönemlerde koruma amaçlı imar planını gerçekleştirdik. Eski otogarın, sebze halinin ve küçük sanayi sitesinin bulunduğu bölge ortalama 107 dönümlük bir yere sahip. Biz bu alanı o zamanlarda özel proje alanı olarak ilan ettik. Özel proje alanları, kentin ihtiyaçları olan, oradaki sosyal ve teknik donanımları sağlayacağımız şekilde projelendirerek ele alınmasını gerektirir. Bu alanın ihtiyaçlarını karşılayacak ve buranın kentsel dönüşümünü sağlayacak sosyal ve teknik altyapıyı oluşturacak bir proje yapılması lazım. Bu alan sit bölgesi içerisindedir. Bizim de tarihi Antakya için çok önemli bir bölge. Bu alan bir turizm yolu, alışveriş bölgesi, sosyal yaşam alanı ve dinlenme alanı olması lazım. Ancak bu proje yapıldıktan sonra bu bölgede uygulamaya geçilebilir. Bu uygulama yapılabilmesi için belediye mülkiyetinin maksimum düzeyde tutulması lazım” dedi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Basın mensuplarıyla buluşma toplantısına Başkan Yeloğlu’nun yanı sıra; Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Abdullahoğlu, Hatay Basın ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Garip Siper, AK Parti Kadın Kolları Hatay İl Başkanı Sara Gök, AK Parti Gençlik

Kolları Hatay İl Başkanı Şaban Kurt, AK Parti Antakya İlçe Başkanı Emrullah Gülen, AK Parti Defne İlçe Başkanı Kenan Türkmen ile çok sayıda basın mensubu katıldı. Toplantı soru cevabın ardından son buldu.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>