BOZATLI:BARIŞ PINARI HAREKATI BÖLGEYE HUZUR GETİRECEK

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Hatay Başkanı Abdullah Bozatlı, Fırat’ın doğusuna yönelik gerçekleştirilmekte olan Barış Pınarı Harekâtı’ na ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Abdullah Bozatlı yazılı bir açıklama yaparak Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna gerçekleştireceği Barış Pınarı Harekatı’nın bölgeye barış ve huzur getireceğini ifade

etti.

Bozatlı açıklamasında şunları kaydetti;

Türkiye, bulunduğu coğrafyanın çetin şartları dolayısıyla, toprak bütünlüğünü ve sınır güvenliğini ön planda tutarak, bölgesinde bir barış üssü olma hedefiyle hareket etmektedir. Bugün, bölgenin dışında yer alan ülkelerin, bölgenin kaderi üzerinde etkili olma hevesleri neticesinde masum insanların zarar gördüğü bir savaş ve kaos ortamına tanıklık ediyoruz.

Bölge, barıştan her geçen gün uzaklaştırılmaya yönelik uygulamalara maruz bırakılırken, Ortadoğu’da sağduyunun temsilcisi olan Türkiye’nin, bu duruma kayıtsız kalması düşünülemez. Bu hususta karşımıza bize engel olmaya çalışacak birçok unsur çıkabilir hatta bu unsurlar zaman zaman bizim olumsuz ortamlar ile karşı karşıya kalmamıza sebep olabilir.

Gün ,birlik, beraberlik ve tam olarak birbirimize kenetlenme günüdür.

Bölgenin, bir an önce huzur ve güven ortamına kavuşması gerekmektedir. Bu kapsamda, Fırat Kalkanı Operasyonu ile başlayan ve Zeytin Dalı Harekâtı ile devam eden, bölgeye barış ve huzur getirmeye yönelik operasyonlar, devletimizin gördüğü lüzum üzerine, Fırat’ın doğusuna yönelik olarak devam etmektedir.

MÜSİAD olarak, devletimizin hamlelerini ve siyasi iradenin duruşunu desteklediğimizi kamuoyuna duyururuz. Bu vesileyle, Barış Pınarı Harekatı’nda kahraman Türk ordusuna, Mehmetçiklerimize muvaffakiyetler diliyor, operasyonun başta bölge halklarına olmak üzere, coğrafyamıza bir an önce barış, huzur ve güven ortamı getirmesini temenni ediyoruz.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>