Belende 19 Eylül Gaziler Günü Etkinlikleri Düzenlendi

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

19 Eylül Gaziler Gününün 98.Yıldönümü dolayısı ile düzenlenen etkinlikler çerçevesinde; saat 09:00’da Atatürk Anıtında düzenlenen çelenk sunma programı; Kaymakam Hayrettin Baskın, Belediye Başkanı İbrahim Gül, siyasi partilerin temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, okul müdürleri, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, 70.Yıl İskan İlkokulu öğrencileri ve vatandaşların katlımı ile başladı.

Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Belen Temsilciliği çelenklerinin Atatürk Anıtına sunumu ile başlayan program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Belen Temsilcisi Ömer İNCESU’nun günün anlam ve önemini belirten konuşması, 70.Yıl İskan İlkokulu öğrencilerinden Münevver Cömert’in “Gazilerimize” adlı şiiri okuması ile sona erdi.

Kaymakamlığımızca Seyir Terasında gaziler onuruna verilen öğle yemeği ikramı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Belen Temsilcisi İncesu’nun konuşması ile devam eden program, İlçemiz Kaymakamı Baskın’ın konuşması, Kıbrıs Gazisi İbrahim Çopur’un İlçemiz Kaymakamı Baskın’a “Bu Vatan Bizim” adlı şiir tablosunu hediye etmesi ile sona erdi.

Ömer İNCESU’nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasında;

“Kahraman Türk Milleti asla Bayraksız, Vatansız, Hürriyetsiz yaşamamış ve bu hususta diğer milletlere de rehberlik etmiştir.

Eşsiz devlet adamı ve büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde “Gazilik” unvanının verilmesi nedeniyle, 19 Eylül Gaziler Günü milletimiz açısından büyük önem arz etmektedir. Hürriyeti ve insani değerleri esas alan Türk Milletinin dostluğunu kavrayamayanlar, sadakati ihanete, dostluğu düşmanlığa, barışı baruta, sevgiyi nefrete değişenler, dün olduğu gibi bugün de, yarın da hain emellerine ulaşamayacaklardır.” Dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>