‘KADIN ELİ SEMT PAZARI’NIN İKİNCİSİ KARAAĞAÇTA AÇILDI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Arsuz Belediyesi tarafından projelendirilerek hayata geçirilen ‘Yöresel Ürünler Kadın Eli Semt Pazarı’nın ikincisi, Karaağaç Mahallesi Semt Pazarında açıldı.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve eşi Emine Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven ve eşi Behice Güven, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, CHP ve İYİ Parti il ve İlçe Yöneticileri, Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ’nin katıldığı açılışa halk yoğun ilgi gösterdi.

Kadın Eli Semt Pazarı Projesinin nostaljik bir anıdan doğduğunu ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven’in Eşi Behice Güven, “ Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven çocukluğunda bahçelerinde yetişen bazı yeşillikleri toplayıp, demet haline getirip Hal girişinde satarmış. Oradan hareketle bunu kadınlar neden yapmasın diyerek bu projeyi geliştirdi ve hayata geçmesine vesile oldu. Bu fikirden hareketle dedi ki; ev hanımları bahçesinde yetiştirdiği ufak tefek ürünleri, evde yaptığı ürünleri, kendi imkânları dâhilinde pazarlayıp ev ekonomisine katkıda bulunabilir. İşsizlik ülkemizin en önemli sorunlarından biri olduğu için bu durum maalesef bölgemizde de mevcut. Belediyeye hizmet talebinden çok, iş talebine geliyorlar. Ne yazık ki biliyorsunuz imkânlar kısıtlı. Bu proje; istihdam yaratmak amacıyla, kadınların el emeklerini satarak ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla bir destek projesidir. Arsuz da tüm mahalleleri gezerek kadınlarımızla toplantılar düzenledik. Ve şimdi birçoğu burada. Bu proje artık size emanet ve devam etmesi size bağlı,” şeklinde konuştu.

Projede yer alan herkesin çok şanslı olduğunu belirten Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Suzan Şahin, “Siz çok şanslısınız. Çünkü sizin arkanızda Belediye Başkanı, eşi Behice hanım, Kaymakamımız, eşi Emine Hanım, ilçe örgütümüz, değerli İlçe Başkanlarımız, Meclis Üyelerimiz hep arkanızda durmuş. Onları arkanızda devamlı hissetmek istiyorsanız, sizin daha heyecanlı ve istikrarlı hareket etmeniz gerekiyor. Daha iyisini üreteceksiniz. Ben hep şunu söylerim; başarmak, başlamaktır. Siz başladınız ve başardınız. Yolunuz bahtınız açık olsun,” dedi.

Bu projenin hayata geçmiş olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, “ ilçe kaymakamı olarak eşim ile birlikte, tüm kurumlarımızla birlikte sizlere tüm projelerde olduğu gibi, destek olmaya her zaman hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Yerinde üretilmiş el emeği, göz nuru emeklerin, burada ekonomiye dönüşmüş olması, hanımlarımızın ev ekonomisine destek olduğu bir ortamın oluşmuş olması, bu projeyi daha da anlamlı kılmaktadır. Emeği geçen başta Belediye Başkanımız ve değerli eşi Behice Hanım, meclis üyeleri ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>