10. ABA GÜREŞİ DÜNYA KUPASI SAHİPLERİNİ BULDU

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu tarafından düzenlenen ve Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) ev sahipliğinde gerçekleşen Uluslararası 10. Aba Güreşi Dünya Kupası Şampiyonası Hatay’da gerçekleşti.

1 Eylül Pazar günü HBB Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi’ndeki aba güreşi mersahında gerçekleşen şampiyonayı, CHP Hatay milletvekilleri Suzan Şahin ile İsmet Tokdemir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Dünya Aba Güreşi Federasyon Genel Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek ve çok sayıda Hataylı büyük ilgi ile takip etti.

HATAY DÜNYANIN EN BAŞARILI GÜREŞÇİLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Azerbaycan’dan Yunanistan’a, Pakistan’dan Rusya’ya kadar 42 ülkeden yüzlerce sporcu katılım gösterdiği; 60, 70, 80, 90 ve 90+ olmak üzere toplam 5 kategoride gerçekleşen müsabakalar seyir zevki yüksek karşılaşmalara sahne oldu.

5 bin yıllık ata sporunun gelecek nesillere aktarılması amacıyla bu büyük organizasyonu düzenleyen, ulusal ve uluslararası şampiyonaları şehre taşıyan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, dünyanın dört bir yanından gelen başarılı güreşçileri sporseverlerle buluşturdu.

Sporcular güreş meydanında hünerlerini sergilerken tribünleri dolduran güreşseverler, dünyanın en yetenekli güreşçilerini izleyerek HBB Mehteran Takımı’nın gösterileri ve güreş ağasının manileriyle eğlenceli zaman geçirdi.

BAŞKAN SAVAŞ CANLI YAYINDA ABA GÜREŞİ ŞAMPİYONASINI ANLATTI

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, güreşler devam ederken TGRT Haber’in canlı yayınına katıldı. Organizasyon hakkında düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, “Bu işe 10 yıl önce başladık. Öncelikle Hatay şampiyonası ardından Türkiye şampiyonası ve dünya kupası şampiyonasıyla devam ettik. İlk başladığımızda 4 ülke varken günümüzde ise 42 ülkenin katılım sağladığı ve dünyanın en iyi güreşçilerini ağırladığımız bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Ata sporumuzu dünyayla paylaşmak istedik ve bu doğrultuda şampiyonalar düzenliyoruz. Her geçen yıl kendimize bir şeyler katarak bugünlere geldik. Bundan 10 yıl önce bir avuç insan olarak bu işe gönül verdik, aba güreşinin dünya federasyonluğunu Hatay’da kurduk ve gün geçtikçe çığ gibi büyüyoruz. Büyüdükçe de bu işi dünyaya yayıyoruz. Bundan sonraki şampiyonlarda yerelden destek görmek istiyoruz. Bu aile ne kadar genişlerse ata sporumuz da tanınır hale gelir” açıklamasında bulundu.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Dünyanın en iyi pehlivanlarının güreştiği şampiyonada; 60 kiloda Fatih Önalan, 70 kiloda Hasan Kaya, 80 kiloda Tuva’dan Aldynsai Odai, 90 kiloda Şahin Turşak şampiyon olurken, 90 kilo ve üzerinde Ali Erdoğan dünya şampiyonu oldu ve başpehlivan olmaya hak kazandı.

Müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara madalyalarını ve ödüllerini Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş takdim etti.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>