OBEZİTE İLE MÜCADELEDE MİDE BALONU UYGULAMASI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Obeziteyle mücadelede uygulanan yöntemlerden ‘mide balonu’ hakkında bilgiler veren İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Metin Pişkinpaşa, mide balonu işlemi sonucu, diyetisyen takibiyle 20 ile 25 kadar kilo verilebildiğini ve obezitenin sebep olduğu sağlık sorunlarının önüne geçilebildiğini belirtti.

“Mide balonu uygulaması bir ameliyat değildir”

Mide balonu uygulaması hakkında bilgiler veren Op. Dr. Metin Pişkinpaşa, “Mide balonu, midenin fundus denilen üst bölgesine endoskopi ile yerleştirilir. Bu balonun hacimsel varlığı, tokluk hissi yaratır. Mide balonu, doğal olarak acıkmadan, az yiyerek, rahat kilo vermeyi sağlar. Mide balonunun mideye yerleştirilmesi, bir ameliyat değildir. Bilinçli sedasyonla, yaklaşık 10 ile 15 dakikada mide balonu mideye yerleştirilir. Bu işlem, hastanede yatış gerektirmediğinden, kişi günlük hayatına kaldığı yerden devam eder. Mide balonunun, mideye yerleştirildikten sonraki hali, yaklaşık 30 gramdır. Bu hafifliğin en önemli avantajı, kişinin midesindeki balonun varlığını hissetmeden, mevcut yaşantısını devam ettirebilmesidir” açıklamasında bulundu.

“Obeziteyi yok ederek, hastalıklarla savaşabilirsiniz”

Mide balonunu, vücut kitle indeksi 25 ve üzeri olan bireylere uyguladıklarını ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Metin Pişkinpaşa, “Mide balonu uygulaması, diyet ve egzersiz uygulamaları sonucunda kilo verememiş olan 18 – 65 yaş arasındaki yetişkinlere geçici süreli uygulanır. Uygulama süresi, 6 – 12 aydır. Ameliyata gerek duyulmayan bir tedavi seçeneği olan mide balonu, aşırı kilolu hastalarda ameliyat esnasında oluşabilecek komplikasyonları azaltmaktadır. Balon, istenildiği zaman çıkarılmaktadır” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>