CHP’Lİ ŞAHİN: ARSUZ’UN TARIM VE HAYVANCILIK POTANSİYELİ DEĞERLENDİRİLMELİ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

CHP Hatay Milletvekili Av.Suzan Şahin, bitkisel ve hayvansal üretimin teşvik edilmesi amacıyla kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgelerinden birisinin, önemli tarım ve hayvancılık potansiyeli olan Hatay’ın Arsuz ilçesinde kurulması yönünde Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne çağrı yaptı.

Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgelerinin üretim olanakları, pazarlama koşulları ve tarımsal ihracat potansiyelini artırmak için önemli olduğuna dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Suzan Şahin, “Tarım-sanayi entegrasyonunun kurulması ve bölgelerin tarım ve hayvancılığa dair potansiyellerinin değerlendirilmesi açısından önemli bir girişim olan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgelerinin yaygınlaştırılması ülke ekonomisi ve tarımımızın geleceği açısından çok önemlidir.” dedi. Tarım ve hayvancılık anlamında Hatay’ın Arsuz ilçesinin önemli bir potansiyeli olduğunu belirten Şahin, “Arsuz’da turizm kadar tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi yönünde de adımlar atılması gerekir. Arsuz’un potansiyelinin ortaya konulması ve arttırılması açısından Adana Karataş örneğinde olduğu gibi Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacağı gibi, çiftçilerimizin toprağını terk ederek çiftçiliği bırakmasının da önüne geçecektir. Arsuz’un tarımsal potansiyelini ekonomik değere dönüştürecek ve verimliliği artıracak bu adım bir an önce atılmalıdır. Bu konuda gerekli çalışmaların yapılması yönünde Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerini göreve davet ediyorum.’’ açıklamasını yaptı.

Konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması istemiyle önerge de veren Şahin, önergesinde bakana şu soruları yöneltti;

1. Hatay il ve ilçelerinde kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi var mıdır? Bu projelerin hangi il ve ilçelerde kurulması planlanmaktadır?

2. Tarım ve hayvancılık açısından önemli bir potansiyeli bulunan Arsuz bölgesinde Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi kurulması yönünde bir çalışma var mıdır?

3. Hatay’a Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması 2019 yatırım programına alınmış mıdır? Alınmışsa ne kadar bütçe ayrılmıştır? Her bir projenin ne kadar sürede bitirilmesi öngörülmektedir?

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>