Belen Belediye Başkanı İbrahim GÜL; Camilerimizde Bayram Temizliği Yapıldı

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Belen Belediyesi hazırladığı program çerçevesinde, ilçede bulunan tüm ibadethanelerin genel temizliğini yapmaya başladı.

Dinimizin ibadethaneleri olan Camiilerimizin sürekli olarak temiz tutulması amacıyla belli aralıklarda genel temizliğinin Belen Belediyesince yapıldığını ifade eden Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, temizlik çalışmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Dinimizce ibadet yapılacak yerin temiz olması gerektiğini ifade ederek, camii ve diğer ibadet yerlerinde temizlik anlamında titiz bir çalışma yürütmekteyiz. Aynı zamanda Allah’ın evi olan yerin temizliği, hiç kuşku yok ki yapılacak temizliklerin en önünde gelmektedir.

Vatandaşlarımızın Allah’a olan ibadetlerini daha temiz bir ortamda yapabilmeleri, yine ilçe vatandaşlarımızın en doğal haklarından biridir ve Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in hadislerinde de temizliğin önemini zaten vurgulamaktadır. “Temizlik imanın yarısıdır, Müslüman pis olmaz, her şeyi iyi temizleyin! Temizlik imana götürür, iman da cennete” gibi sözler ve hadisler ile temizliğin önem derecesi insanlara zaten belirtilmiştir. İşte bunun için bireylerin ibadet ettiği camilerin temiz olması, hem dini değerlerin yerine getirilmesi hem de temiz ve sağlıklı ibadet ortamlarının oluşmasını sağlamaktadır.” Dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>