İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİMİZ MALTA’DA ERASMUS+ PROJESİ İLE DUYGUSAL ZEKA KONULU EĞİTİM ALDILAR

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

01-10 Temmuz 2019 tarihleri arasında Malta’nın Birkirkara şehrinde gerçekleşen ‘F.E.E.L. Fearless, Emotional and Engaged Leaders’ isimli Erasmus+ gençlik çalışanlarının hareketliliği kapsamındaki projeye Belen Kaymakamlığı’nı temsilen Yeliz Sevim, Sara Bilir ve Nakiye Güventürk’ten oluşan İngilizce Öğretmenleri katılım gösterdi.

8 farklı ülkeden (Türkiye, Malta, İspanya, Hırvatistan, Litvanya, Polonya, Yunanistan ve Romanya) gençlerin ve gençlik çalışanlarının katıldığı projenin ev sahipliğini ve iş birliğini ‘PRISMS Malta’ adlı organizasyon üstlendi.

Proje; Margaret White, Luka Tunjic ve Romy Alexandra Solomon adlı 3 eğitmenin katkısıyla gerçekleşti. 10 gün süren yoğun eğitim programının temel amacı gençlik çalışanlarından olan katılımcıların duygusal zekâ hakkındaki yeterliliklerini artırmaktı. Bu süre zarfında, duygusal zekânın profesyonel ve kişisel hayattaki önemi vurgulandı ve duygusal zekâ hakkında yararlı somut araç ve yöntemler öğrenildi.

Proje programında farklı kültürlerden bireylerin birbirlerini tanımaları ve kültürler arası farkındalıklarını artırmaları amacıyla katılımcı ülkelerin kendi geleneklerini tanıttığı kültür gecesi de vardı. Ayrıca ev sahibi organizasyonun liderliğinde Malta ve Malta’yı tanıtıcı şehir turları düzenlendi.

Proje sonunda Türkiye’yi temsil eden 3 İngilizce öğretmeni Erasmus+ Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği Projesine katılımlarının sonucu olarak bütün Avrupa ülkelerinde geçerliliği olan ve bir yaygın eğitim belgesi olan Youthpass sertifikalarını alarak ülkelerine döndüler.

Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın; Belen Kaymakamlığı’nı ve Türkiye’yi temsilen şu ana kadar yurt dışında farklı ülkelerde 210 öğretmen ve öğrencinin ücretsiz olarak eğitim aldıklarını ifade ederken, katılımcılara kaliteli bir proje eğitimi sunan PRISMS Malta Ekibine ve koordinasyonu sağlayan Kaymakamlık Proje Koordinatörü Yeliz Sevim’e teşekkürlerini iletti

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>