SULAMA KANALLARINDAKİ BAKIM VE ONARIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Hatay Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, sulama kanallarındaki bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor.

KONTROLLÜ VE KAYIPSIZ SULAMA SAĞLANDI

Arsuz ilçesine bağlı Üçgüllük ve Madenli Mahallelerinde I. Etap Sulama Tesisi Projesini tamamlayarak ana sulama kaynağı olan Zilli Çayı üzerinde yapılan Talveg Sabitleyici Bent ve 630 mm HDPE borularla suyun isalesini sağlayarak hizmete açan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, her iki mahallede de kontrollü ve kayıpsız sulama yapılmasını sağladı.

Ayrıca Işıklı Mahallesinde kış mevsiminde meydana gelen heyelan nedeniyle ana sulama kanalında oluşan kesintilerin yaşanmaması için özverili bir şekilde çalışmalar gerçekleştiren ekipler, sulamayı engelleyen sorunu 500 m uzunluğunda, 200 ve 250 mm çapındaki HDPE borularla sifon yöntemiyle karşı yamaca su akıtılarak çözüme kavuşturdu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>