İTSO YÖNETİMİ K.MARAŞ TSO DA KAYNAKÇILIK OKULU TOP.YAPTI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

İSTE Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi 4.ncü Odak Toplantısı Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) iş birliğiyle İskenderun Teknik Üniversitesine kurulacak olan Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi 4. Odak Toplantısı Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleri ve İskenderun Teknik Üniversitesi Malzeme ve Metalürji Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Ersin Bahçeci, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek, kurulacak olan Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi ile ilgili bilgiler verdiler.

Toplantıya ev sahipliği yapan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili Şahin Balcıoğlu, ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getirerek, “10 bin üyesi ile odamız bu gün ülkemizin en etkin iş dünyası temsilcileri arasındadır Amacımız kadim kentimizin kalkınmasında öncü olmak iş insanlarımıza daha modern, daha güçlü bir şehir ve daha yüksek bir yaşam kalitesi sunmaktır. 40 milyar ekonomisi ve 1.800 sanayi işletmesi ile Türkiye ekonomisine ciddi katkı sağlıyoruz. 120 ülkeye 1 milyar dolar ihracat gerçekleştiriyoruz.

İskenderun’a kurulacak olan ve bölgemiz için de önemli olduğunu düşündüğümüz Kaynakçılık Mükemmeliyet merkezinin hayırlı olmasını dilerken, sizleri de odamızda ağırlamaktan dolayı onur duyduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da ziyarette yaptığı konuşmasında, İskenderun’un Sanayi ve Liman şehri olduğuna vurgu yaparak; “Kaynak ve Kaynak Teknolojileri konusunun bölgemiz için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu alanda nitelikli işgücü ve kalifiye eleman yetiştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kar gözetmeksizin istihdama yönelik yapılan bu yatırım sadece şehrimizi değil, komşu illerdeki insanlarımız için de önemlidir. İSTE içerisinde hayata geçirilecek Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezi’nin en önemli hedeflerinden biri ihtiyaç duyulan nitelikli ve sertifikalı insan kaynağını yetiştirmek olacaktır. Bununla birlikte, Merkez’de yapılacak Ar-Ge çalışmaları ile yine Ülkenin ve sanayimizin ihtiyaç duyduğu en güncel ve verimli kaynak teknolojileri ve yöntemleri geliştirilecektir. İskenderun’a Üniversitenin kurulması noktasında İTSO’nun büyük destekleri olmuştur. İSTE DOĞAKA ve İTSO işbirliğiyle kurulacak olan İSTE Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nde daha kalifiyeli ve sertifikalı kaynakçıların yetişeceğine inanıyoruz. İTSO olarak bu projenin hayata geçirilmesi noktasında uzun süredir yoğun bir çaba sarf ettik. Bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

İskenderun Teknik Üniversitesi DOĞAKA ve İTSO işbirliğiyle kurulacak olan İSTE Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi ile ilgili Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine ve toplantıya katılan iş insanlarına sunum yapan İskenderun Teknik Üniversitesi Malzeme ve Metalürji Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Ersin Bahçeci; “Sanayi sektöründe artan nitelikli ve sertifikalı kaynakçı (çırak, kalfa, usta, kaynak teknikeri, belgeli kaynakçı ve profesyonel kaynakçı) talebinin karşılanması ve çeşitli projeler geliştirmek suretiyle ilgili sektör sorunlarının çözümüne destek verilmesi konularında sine vizyon destekli olarak bilgiler verildi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen toplantıya, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu Başkan vekili Şahin Balcıoğlu, İTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Muhasip üye Gassan Kuran, İTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Müfit Tennioğlu, Selma Yılmaz, İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez, İskenderun Teknik Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı aynı zamanda TOBB’un Akademik Danışmanlığını da yürüten Prof.Dr.Nazif Çalış, İskenderun Teknik Üniversitesi Malzeme ve Metalürji Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Ersin Bahçeci ve iş insanları katıldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>