BÜYÜKŞEHİR 80. YIL FESTİVALİNE HAZIR

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Hatay Büyükşehir Belediyesi Hatay’ın anavatana katılışının 80. yıl dönümü münasebetiyle her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirdiği etkinlikler için kolları sıvadı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın öncülüğünde; 23 Temmuz Festivali kapsamında gerçekleştirilecek olan program 21 Temmuz Pazar günü saat 14.00’te HATMEK’te toplu sünnet şöleni ile başlayacak. Hemen ardından saat 15.00’te HBB Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi mersah alanında Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası Hataylılarla buluşacak.

Festivalin ikinci günü olan 22 Temmuz Pazartesi günü ise saat 18.00’de Esentepe Futbol Sahası’nda Erhan Aksay şöhretler ve kapanış maçı futbolseverler ile buluşacak. Saat 20.00’de Antakya Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilecek olan toplu nikâh töreninin hemen ardından, Hataylılar Daşralılar, Talat Ersoy ve Hamza Özer konserlerinde bir araya gelecek.

Hatay’ın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 23 Temmuz Salı günü saat 9.00’da Antakya Anıt Alanı’nda çelenk sunma töreni ve ardından şehitlik ziyareti gerçekleştirilecek. 18.00’de ise Antakya Atatürk Parkı’nda düzenlenecek olan ‘En İyi Künefe Atma Yarışması’nın ardından 80 metrelik künefe Hataylı vatandaşlara ikram edilecek. Son olarak saat 20.00’de Antakya Atatürk Parkı’nda; Burçin Kumru ve Sezai Dik Orkestrası ile Ümit Olgun ve Paryalar konserleriyle buluşacak olan Hataylılar unutulmayacak bir festival yaşayacak.

HBB tarafından yapılan açıklamada festival kapsamında gerçekleştirilecek olan etkinliklere tüm Hatay halkının davetli olduğunu bildirdi

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>