BAŞKAN SAVAŞ 15 TEMMUZ PROGRAMINA KATILDI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için Antakya Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programa katıldı.

Hatay Valiliği tarafından düzenlenen programa Başkan Savaş’ın yanı sıra Hatay Valisi Rahmi Doğan ile birlikte protokol üyeleri, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

15 Temmuz 2016’da gerçekleşen darbe girişiminin yıldönümünde vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kuran’ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun dualarıyla devam eden gecede Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisi ile vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Türk milletinin aklında hiçbir zaman esaret olmadığını ifade ederek “Anadolu topraklarında bağımsızlık mücadelesi veren milletimiz hiçbir zaman aklına esareti getirmemiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Sivas’ta ‘Ya istiklal, ya ölüm’ ifadesi bunun en somut karşılığıdır. Bunu unutanlar 15 Temmuz gecesi bir saldırıya kalkıştı ancak Türk milleti yurdun her yanında demokrasi, bağımsızlık ve çocuklarının geleceği için şer odaklarına dur demeyi bildi. Bu günden itibaren bayrağımızın altında mutlu yaşayan, yüzü Ankara’ya dönük, vatandaşlık görevini layıkıyla yerine getiren tüm renklerimizle, birlik olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişmesi ve ilerlemesi için çaba göstermeliyiz. Biz birlikteyken güçlüyüz. Vatanımız uğruna can veren başta Gazi Mustafa kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi ve demokrasi bilincine sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Başkan Savaş’ın ardından düşüncelerini paylaşan Hatay Valisi Rahmi Doğan da; “Bu millet ve bu devlet ilelebet payidar kalacaktır. Bu topraklarda bin yıldır yaşıyoruz, binlerce yıl refah ve mutluluk içinde yaşamaya devam edeceğiz” diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>