OYUNCU AHMET YENİLMEZ 15 TEMMUZ MİLLİ BİRLİĞİ ANLATTI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü ve Yeniler Öğrenci Topluluğu işbirliğinde 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü etkinlikleri kapsamında Oyuncu Yazar Ahmet Yenilmez’in konuşmacı olarak katıldığı söyleşi düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya gerçekleştirdi. Rektör Kaya konuşmasında 15 Temmuz etkinliklerinin üniversite açısından büyük önem arz ettiğini söyledi. 15 Temmuz’un öğrencilere iyi anlatabilmesi adına eğitim öğretim dönemlerinde de bu tarz etkinliklerin düzenlenmesinin önemine değindi.

Rektör Kaya’dan sonra konuşmasına başlayan Ahmet Yenilmez: “Ben 15 Temmuz’la alakalı tüm bu yaşananlara baktığımda şunu görüyorum; 15 Temmuz ‘başarısız bir darbe girişimi’ değildir, iki bin altı yüz yılı aşkın devlet geleneği geçmişine sahip olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin geçmişinde ikincisine rastlanmayacak bir ihanet ve bir işgal operasyonunun adıdır.

Günümüz insanının ana problemi bakmak ve görmek yetisini kullanamıyor olmasıdır. Bakmıyoruz ve görmüyoruz. Geçmişimizi o günün şartlarıyla görüp değerlendirmek ve yeni doğacak olan neslimize doğru aktarmak gerekmektedir. Bakan, gören, yaşadığı toprakları tanıyan ve tanıdıkça seven nesiller yetiştirelim yeter. Köklü geçmişe sahip bu topraklar her zaman üzerinde yaşayanlar sayesinde bu tür olaylara göğüs germiştir.

Onların o gece farkında olmadığı şey inanmış insanı alt edebilecek silahı hala keşfedememiş olmalarıdır. O gece inananlar her türlü silaha karşı koymuş ve karşısında üstün gelmiştir. Bizler hep birlikte inanan, farklılıklarımızın zenginliğini bilen, çokluk içinde birlik olduğumuzu gösteren yönlerimizi gelecek nesillerimize anlatırsak bin türlü bu oyunu bozarız.” dedi.

Program, Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya’nın Ahmet Yenilmez’e hediye takdimi ile sona erdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>