SAMANDAĞ BELEDİYESİ İLÇE TARİHİNDE BİR İLKE İMZA ATTI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Samandağ’da cadde ve sokaklarda hem çevre kirliliğine hem de görüntü kirliliğine sebep olan budanmış ağaç dalları Samandağ Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ağaç dalı öğütme ve parçalama makinesi ile sorun olmaktan çıkıyor.

Bu makine ile Samandağ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından budanan ağaç dalları, cadde ve sokaklarda çevre kirliliğine sebep olan budanmış dallar öğütülerek daha az yer kaplayacak ve sokaklar daha temiz bir görünüme kavuşacak. Ayrıca, Seralardan çıkan domates biber gibi sebze dalları öğütülerek bahçe toprağı ve gübre olarak geri kazandırılabilecek.

Ağaç dalı öğütme ve parçalama makinesinin bu faydalarının yanı sıra mevsimlik sebzelerin sezon sonu toplanıp vatandaşlar tarafından yakılarak imha edilirken çıkan dumanın çevreye ve doğaya zarar vermesinin önüne geçilmiş olacak.

İlerleyen süreçte ağaç dallarının öğütülmesi ile çıkan talaşın yardım amaçlı ihtiyaç sahiplerine verilmesi planlanıyor.

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, teknolojiyi kullanarak ilçeye daha kaliteli hizmet sunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek bu makinenin bütün Samandağ halkına hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>