SAADET AMERİKA TEŞKİLATLANMASI TAMAMLANDI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Amerika’da teşkilatlanan Saadet Partisi 3 günlük kamp düzenledi.

Saadet Partisi GİK Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Saadet Amerika Temsilcisi Mehmet Nurullah Işık ve yönetim kadrosunun katıldığı kamp programına Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan telekonferans ile katıldı.

Yurt dışı Saadet Partisi teşkilatlarının bulunduğu ülkelerden biri olan Amerika’daki Müslüman toplulukların yaşadığı Washington’da ‘Saadet Kampı’na konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Necmettin Çalışkan “Çalışma Stratejilerimiz ve Teşkilat Modelimiz ışığında “Küresel Gelişmeler ve Dış Politika” konuları üzerine konuştu.

Doç. Dr. Çalışkan, Türkiye ve Dünya gündemindeki gelişmeleri ele alarak “Türkiye’nin çok büyük potansiyelleri olduğunu ancak bunun değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Çalışkan, “İslam âlemi kan ve gözyaşı içerisinde, içimize sürekli olarak fitne tohumları ekerek ya işgal edip sömürüyorlar yada bir birimize düşürerek iç savaş çıkartıyorlar. İslam Birliği kurulmadan bu sorunlara çözüm bulunmaz. O yüzden D-8’ler aktif hale getirilmelidir” dedi.

İslam âleminin en büyük sorunlarının başında mezhepçilik, ırkçılık, eğitimsizlik, iş birlikçi yöneticiler gelmektedir diyen Doç. Çalışkan, Bunlar İslam âleminin temel sorunları bunları hep birlikte çözmek zorundayız. Ayrıca Toplum ahlakını bozan diziler, televizyon ekranlarını sarmaşık gibi kaplamış durumda. Sapkın fikirlerin aşılandığı iğrenç senaryolarda; çarpık ilişkiler, zina, aldatma ve cinayet gibi işleri normalleştirme amacı güdüyorlar. Öncelikle bizler ahlaklı ve maneviyat endeksli bir hayat yaşamalı ve çevremizi bu konuda aydınlatmalıyız. Yurt dışında yaşayan Müslüman kardeşlerimiz de bu bilinçle hareket ederek yaşadıkları bölgelerde inancını ve kimliklerini çok iyi temsil etmeleri gerekir” diye konuştu.

TELEKONFERANS İLE KATILAN GENEL BAŞKAN KARAMOLLAOĞLU’NDAN TEBRİK

Toplantıya telekonferans ile katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Dünyanın içinde bulunduğu durumu ve bu durumun değişmesi için Milli Görüş’ün ortaya koymuş olduğu prensiplere her geçen gün daha çok ihtiyaç duyulduğunu” ifade etti. Milli Görüş prensiplerinin Amerika’da da hayata geçirilmesi, duyurulması için yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, buradaki teşkilat mensuplarını gayretlerinden dolayı tebrik etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>