İSKENDERUN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

MEB Proje okullarına 1-31 Mayıs tarihleri arasında yönetici ve öğretmen olarak atanacağı ilgili mevzuatta hüküm altına alınmıştır. İskenderun’da bu yönetmeliğe göre işlem yapılan 4 tane okul vardır. Bunlar Tosçelik Fen Lisesi, Makzume Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Paşa Karaca Anadolu İmam Hatip Lisesidir.

Bu yönetmeliğin ilgili maddelerine göre İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri taleplerin değerlendirilmesi ile ilgili bir işlem yapmaya veya yapmamaya yetkili olmayıp, proje okullarına öğretmen ve yönetici olarak atanmak isteyen öğretmenlerin dilekçelerini 3071 Sayılı Dilekçe Kanunu ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının İlgili maddelerine göre ilgili makamlara sevk ve idare etmekle yükümlüdür.

Ancak İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sendikamız üyelerinin ve sendikamız üyesi olmayan meslektaşlarımızdan bazılarının Proje okullarına yönetici olarak atanma isteğinde bulundukları dilekçelerini ilgili makamlara sevk etmeyip, yetkileri ve görevleri olmadığı halde “Herhangi bir işlem tesis edilememiştir” şeklinde bir yazı ile İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce cevap verilmiştir. Bu üyelerde sendikamıza birer dilekçe vererek kendi adlarına hukuki girişimde bulunmamızı talep etmişlerdir.

Ayrıca üyelerimizin dilekçeleri ile ilgili işlem yapılmayıp, Başka öğretmenlerden ilgili yönetmeliğe göre başvuruda bulunanların dilekçeleri ile ilgili işlem tesis edilmiştir. Öte yandan Proje okullarına atanma hakkı olmayan bir öğretmenin dahi dilekçesini uygun görüş yazarak üst makamlara sevk etmiştir. Bu şekilde üyelerimizin hakları gasp edilmiştir. Şöyleki Proje okullarında yönetici olarak atananlar ile öğretmenler arasında ciddi bir maddi ve statü farkı oluşmaktadır.

Yönetmelikte hangi makamın işleri nasıl yöneteceği açıkça belirtilmiştir. Dilekçelere işlem tesis edilmedi diyerek cevap veren İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin bu cevabı verebilmeleri için mutlak suretle hukuken geçerli olabilecek şekilde gerekçelendirilmesi ve bu konuda ellerinde mutlak bir bilgi ve belge olması gerekmektedir. Hiçbir neden göstermeden verilen bu cevap hukuka aykırı olmuştur. Ayrıca yönetmelikte hakları ve görevleri olmamasına rağmen bazı öğretmenlerin dilekçelerine ‘’uygundur’’da yazarak üst makama sevk etmişlerdir. Hatta bu işlemi yaparken başka makamları da hukuksuz işlerine alet etmişlerdir. Böylece personelleri arasında ayrım yapmışlardır. Bu durumlar anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır.

Bu söylediklerimiz bizim iddialarımızdır. Bu nedenle İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İnsan Kaynakları Birimi ile ilgili olarak “Görevi Kötüye Kullanma ve İrtikap” suçu işlediklerini iddia ederek Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube olarak İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk.

Türk Eğitim Sen olarak Üyelerimizin ve üyemiz olmayan hak sahibi meslektaşlarımızın hakkını sonuna kadar arayacağız.

Yavuz Selim YANIK

Türk Eğitim Sen

Hatay 2 Nolu Şube Başkanı

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>