SANAYİ’NİN, ESNAF’IN VE HALK’IN TEMSİLCİLERİ BİRARAYA GELDİ DÖRTYOL’UN BÜTÜN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde, Dörtyol Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Dörtyol Şoförler ve Otomobilciler Odası, Dörtyol Ziraat Odası, Dörtyol Küçük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi, Minibüsçüler Kooperatifi, Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği ve Mahalle Muhtarları İlçenin genel sorunlarını tespit etmek ve çözüm önerilerinde bulunmak üzere bir araya geldi.

Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan Yıldırım yaptığı açılış konuşmasında katılımcılara iştiraklerinden ötürü teşekkür ederken; “Amacımız ilçemizdeki genel sorunları sanayicimizin, esnafımızın, ve hemşerilerimizin temsilcileri olarak bir araya gelerek ortaya koymak, sektörel bazda bunlara yönelik çözüm önerilerini tespit ederek bir rapor halinde ilgili yerlere iletmektir. Geçtiğimiz yıl yaptığımız çok basit bir girişimle büyük işlerin yapılmasına vesile olduk. Hastane konusunda oluşturduğumuz kitlesel yapıyla başarı elde ettik. Otoban yolunun Erzin gişelerinden başlayarak çevre yolu yapılması konusunda girişimlerde bulunduk. Şimdi bölgemize tersane konusunda yatırım yapmak isteyen girişimcilerimize önayak oluyoruz. Bunların yanı sıra Uluslararası tarımsal ticari anlaşma yapılan ülke sayısının arttırılması yönünde de bir raporu ilgili bakanlığa ulaştırdık. Şimdi sizlerden sırayla alanlarınıza ait talep ve önerilerinizi almak, bunları da ilgili yerlere bir rapor halinde sunmak arzusundayız. Bu ilk toplantımızı sivil toplum kuruluşlarına ve temsilcilerine ayırdık. Burada tespitini yaptığımız sorunlar ve çözüm önerileriyle önümüzdeki süreçte ilçemizdeki mülki ve mahalli idarecilerimiz ile siyasi partilerimizin temsilcilerini buluşturmayı hedefliyoruz. Katılımınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Sonra sırasıyla Dörtyol Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Bölükbaşı, Dörtyol Şoförler ve Otomobilciler Odası Yavuz Çelebi, Dörtyol Ziraat Odası Başkanı İbrahim Seyhan, Dörtyol Küçük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatif Başkanı Ali Gün, Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Bestami Özcan, Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Hacı İbrahim Seçer ve Mahalle Muhtarları söz aldılar.

Yapılan görüşmelerde ilçenin sorunları; Çat Mahallesinden gelen içme suyu şebekesinden zarar gören yolların yapılması, İçme suyu şebekesinin yenilenmesi, Yağmur Suyu Deşarj Hattının yapılması, Dörtyol Devlet Hastanesi inşaatının daha hızlı ilerlemesi için girişimde bulunulması, Konut Dışı Kentsel Çalışma alanlarında Bacasız Sanayi için İmar Düzenlemesi yapılması, Erzin Gişeleri sonrasında otobanın çevre yoluna dönüştürülmesi, Botaş Terminalinin tekrar Müdürlük yapılması, Özerli ve Deliçay’da yapılan tahkimat sonrası taşkın alanlarında imar düzenlemesi yapılarak bu alanların Belediye’ye devrinin sağlanması, Belediye ve milli emlak müdürlüğüne ait arazilerdeki işgallere son verilmesi, uluslararası Tarımsal Ticari Antlaşmaların sayısının arttırılması, oluşturulacak bir komisyon tarafından narenciye taban fiyatının belirlenmesi, Çaylı caddesindeki tek yön uygulamasının kaldırılarak eski haline dönüştürülmesi, Dörtyol – Erzin yolunun duble yola dönüştürülmesi, Çaylı Mahallesi ile Yeşilköy Mahallesi arasındaki köprünün bir an evvel tamamlanması, Güneysu ve Delta’da bulunan hemzemin geçitlerin iptali ile üst geçit yaptırılması konusundaki yapılan ihalenin takibinin yapılması ana başlıklar halinde sıralandı.

Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ahmet Karapür her maddeyi ilgilisine göre başlıklar altında toplayarak bir rapor haline getirdi. Önümüzdeki günlerde bu rapor doğrultusunda sorun ve çözüm önerisiyle alakalı olarak gerekli girişimlerin yapılacağı belirtildi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>