“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE TOPYEKÜN MÜCADELE ETMELİYİZ”

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Samandağ Belediyesi’nden Uluslar Arası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla açıklama yapıldı.

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz tarafından yapılan açıklamada; “Uyuşturucu kullanımı ile ilgili geçen meclis toplantısında bir Komisyon kurma kararı aldık. Komisyon üyesi arkadaşlarımız Uyuşturucuyla Mücadele Günü dolayısıyla hazırlamış oldukları basın açıklamasını sizinle paylaşacaklar. Buna yönelik nasıl bir mücadele sergilenebileceği konusunda komisyon üyesi arkadaşlarımız bir çalışma yürütüyorlar. Biz de Belediye olarak bu konuda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışacağız. Ancak uyuşturucu kullanımının bu kadar yaygın olduğu ve küçük yaşlara kadar indiği bir toplum yapısında, bu tehlikeye karşı mücadele bireysel anlamda yapılabilecek bir mücadele değil. Ayrıca toplumun da bu konuda ciddi anlamda duyarlı olması gerekiyor. Bunun tüm bileşenlerinin bu işin içine katılması gerekiyor.

Sivil Toplum Örgütlerimize, Odalarımıza ve ailelere çok büyük bir görev düşüyor. Bütün bunların dışında devletin alması gereken tedbirler olduğunu da ayrıca ifade etmek istiyorum. Bunun dışında devletin uyuşturucu ile mücadele konusunda bir politika üretmesi gerekiyor. Devletin bir politikasının olması gerekiyor. Dolayısıyla bunun, bu ayağının eksik kaldığını düşünüyorum.

Her uyuşturucu kullanıcısı aynı zamanda potansiyel bir uyuşturucu satıcısıdır. Buna yönelik devletin çok daha ciddi tedbirler alması gerekiyor. Bu anlamda sanki yeterince denetim yapılamadığı, yeterince bunların talep edilmediği ve bunların topluma kazandırılması konusunda yeterli çalışmaların yapılmadığı yönünde toplumda bir algı var. Dolayısıyla biz devletle birlikte bu mücadelenin yürütülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Bunlar sadece kendilerine değil aynı zamanda topluma da maalesef bir tehdit oluşturmaktadır. Uyuşturucu kullanımı toplumun huzurunu, toplumun ekonomisini tehlikeye düşürecek bir sorun olarak görüyoruz ve dolayısıyla bu topyekün bir mücadeleyi gerektiriyor.  Biz de bu mücadele içerisinde üzerimize düşeni yapacağımıza ve gençlerimize birlikte sahip çıkacağımıza dair buradan beyanda bulunmak istiyoruz. Bu konuda çalışma yapan Komisyon Üyesi arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz.”dedi.

 

Samandağ Belediyesi Uyuşturucu İle Mücadele Komisyonu tarafından yapılan açıklamada; “ 26 Haziran “Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” olarak belirlenmiştir.

Uyuşturucu Bağımlılığı; Bağımlılık yapan bir maddenin ruhsal, fiziksel ya da sosyal sorunlara yol açmasına rağmen, alımına devam edilmesi, bırakma isteğine rağmen bırakılmaması, madde alma isteğinin durdurulamamasıdır.

Uyuşturucu madde kullanımı kişide biyopsikososyal problemlerin yanı sıra kamusal, hukuki ve idari sorunlara yol açmaktadır. Uyuşturucu ile mücadelede yaşanılan coğrafyaya uygun olarak hazırlanmış etkin politikaların geliştirilmesiyle uyuşturucu ile hiç tanışmamış kişilerin koruyucu önleyici çalışmalar kapsamında yaşamsal becerilerini koruyabilmeleri sağlanabilir. Uyuşturucu bağımlılığı tedavi edilebilir bir hastalıktır. Özellikle tedaviye uyum gösteren ve tedavi motivasyonu yüksek olan kişilerde uyuşturucu bırakma oranı çok yüksektir.

26 Haziran dünya uyuşturucu kullanımı ve kaçakçılığı ile mücadele günü etkinlikleri kapsamında biz Samandağ Belediyesi bünyesinde kurulmuş uyuşturucuyla mücadele komisyonu olarak yukarda ifade edilen bilgiler ışığında bireysel tedavi yönlendirilmesinin yapılması ve toplumsal bilinçlendirme çalışmalarının çok yönlü hayata geçirilmesi kapsamında gerekli çabayı göstermekteyiz.

Bu kapsamda 5 Temmuz 2019 tarihli saat 19.30 da yeni çarşı konferans salonundaki uyuşturucu ile mücadele sunumuna “MADDEYE DEĞİL HAYATA BAĞLAN” sloganını yaşatmak isteyen her vatandaşımızı bu çalışmada yanımızda görmek isteriz.” İfadelerine yer verildi.

.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>