Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programı Başarıyla Tamamlandı

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim elemanları tarafından üniversitede görev yapan öğretim elemanlarının öğrenme, öğretme süreçlerini daha etkili ve verimli kullanabilmeleri için Eğiticiler Eğitimi Sertifika Programı düzenlendi.

Eğiticilerin Eğitimi Programını oluşturan dersler, üniversitede görev yapan 195 öğretim üyesine, 1 haftalık sürede, her gün 8 ders saati, her ders 4 ders saati olmak üzere toplam 32 ders saati olarak verildi.

Pedagojik Formasyon sertifika programındaki dersler ve ders içerikleri ile ilgili oluşturulan program, 8 ayrı dersten oluştu. Öğretim elemanları program süresince Eğitim Bilimine Giriş, Öğretim İlke ve Yöntemleri, Özel Öğretim Yöntemleri, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme, Sınıf Yönetimi, Rehberlik, Eğitim Psikolojisi ve Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı derslerini aldılar.

Eğitime Diş Hekimliği Fakültesi, Tıp Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, Ziraat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi, Antakya Devlet Konservatuvarı, Hatay Sağlık Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Antakya Meslek Yüksekokulu, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu , Reyhanlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda görevli öğretim elemanları katıldı.

Program sonunda Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya’nın katılımıyla sertifika töreni düzenlendi.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya: “Bu tarz eğitim faaliyetleri üniversitemizde uzun yıllardır devam etmektedir. Bizzat şahsım olarak ben de zamanında eğitimcilere eğitim faaliyetlerine katıldım. Bu eğitimler bizlere, sahip olduğumuz bilgilerimizin bildiğimiz kadarının olmadığını çok daha fazlası olduğunu ve farklı bakış açılarının geliştirilebileceğini gösterdi. Her şeyi bilmek elbette mümkün değildir ama yenilemek ve yenilenmek gerekmektedir.  Dünyanın değişmesiyle birlikte birçok şey gibi kuşaklar ve eğitim alanı da değişiyor. Bizlere düşen görev ise bunlara hazırlık olmamız gerektiğidir. Bu tür faaliyetleri sürdüreceğiz ve kalıcı olmasını sağlayacak adımlar atacağız. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.’’ dedi.

Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oğuzhan Çolakkadıoğlu ise: ‘’Eğitimde ‘’anlamıyorum’’ yerine ‘’anlamaya çalışıyorum’’ düşüncesiyle hareket ettiğimizde kilitlemiş olduğumuz beynimizi harekete geçiririz. Bir başka husus da öğrencilerimizi kazanmamıza engel olan yargılama eylemidir. Yıllar önce ben öğrenciyken bunlar yaşanıyordu ve bugün de yaşanıyorsa ciddi bir problem olduğuna işarettir. Bunları en aza indirgemek kişisel gelişimle mümkün olan şeylerdir. Bu tarz eğitim faaliyetleri sayesinde bunları gerçekleştirme ve kendimizi yenileme fırsatı buluyoruz. İnsan gelişiminde farkındalığı daha çok arttırmamız gerekiyor bunu ne kadar çok başarabilirsek o kadar iyi. Bugün eğitim alanında en çok değer verilen şeylerden birisi de mesleğin yanında kişisel gelişimdir.’’ dedi.

Sertifika programının YÖK’ün toplam kalite standartları çerçevesinde verildiğini belirten Dr. Öğretim Üyesi Okan Sarıgöz: Program çerçevesinde üniversitemizde görev yapan öğretim görevlilerine pedagojik formasyon eğitimi vererek öğretim elemanlarımızın öğretme süreçlerini daha etkili ve verimli kullanabilmelerini amaçlıyoruz.“ dedi.

Bu tarz programların dünya ve ülkemiz genelinde düzenlendiğini ifade eden Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Onur Kan: “Alanınızda çok iyi olabilirsiniz lakin bunu aktarmak için belirli bir eğitim almanız gerekiyor. Bu bağlamda da eğiticiler, öğrencilerine daha yararlı olmak için sürekli olarak kendilerini geliştirmekte ve öğretim yöntem ve tekniklerini öğrenmektedirler. Üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirilen ve dört gün süren seminere düzenleme anlamında fakülte olarak ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz.’’ dedi.

Tören, katılımcılara sertifikalarının verilmesi ile sona erdi

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>