HAZİRAN AYI UKOME KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) komisyonu aylık kurul toplantısı, HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı toplantı salonunda 21 Haziran Cuma günü gerçekleştirildi.

HBB Genel Sekreteri Nihat Tazeaslan başkanlığında, HBB Genel Sekreter Yardımcısı Şevki Serin, Ulaşım Dairesi Başkanı M. İkbal Polat ve diğer kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek oylamaya sunuldu.

Toplantıda öne çıkan maddeler arasında, Samandağ ilçesinden gelen kooperatiflerin Antakya Minibüs Garajına girme zorunluğu kaldırılması oybirliği ile kabul edildi. 14.08.2018 tarih ve 2018-203 sayılı UKOME kurul kararında belirlenen Kamera, Kayıt Ve Araç Takip Sistemi Şartnamesinde oluşturulan okul servis araçlarında uygulanacak olan araç kamera sayısındaki değişiklik oybirliği ile kabul edildi.

Ayrıca, Hatay İli genelinde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılabilmesi, sorunlara kısa sürede çözüm bulunması ve alınması gereken trafik tedbirleri kapsamında, Dörtyol ilçesi ile Erzin ilçesi arasındaki eski Erzin Yolu ve Altınçağ ile Kuzuculu Yolu olan güzergâhının muhtelif noktalarında, gerekli görülen trafik düzenlemelerinin yapılmasına oybirliği ile karar verildi.

İl geneli toplu taşıma ve ulaşımın iyileştirilmesine yönelik gerçekleştirilen toplantıda 30 ana gündem ve 7 ek gündem olmak üzere toplamda 37 madde görüşüldü. Toplantıda 27 madde kabul, 7 madde ret ve 3 madde de alt komisyona havale edilmesi yününde karara bağlandı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>