SAMANDAĞ’DA RESİM SERGİSİ AÇILIŞI YAPILDI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Ressam Ali Taş tarafından yapılan resim sergisinin açılışı Samandağ Belediyesi Toplantı Salonunda yapıldı.

11 Haziran 2019 Salı günü saat 17:00’da yapılan sergi açılışına Samandağ Belediye Başkan Vekili Av. Ali Ercan Özen, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Duran, Samandağ Belediyesi Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Sergide, Ressam Ali Taş tarafından yapılan 91 eser sergilendi. Ayrıca, Ressam Ali Taş’ın “Yol Aşkları” isimli kitabı da yer aldı.

Ressam Ali Taş yaptığı açıklamada; “ Bu sergide farklı dönemlere ait 91 adet çalışmam yer alıyor. Daha önceki dönemlerden de bildiğiniz gibi her yıl bir veya iki defa yaptığım sergilerden elde edilmesi öngörülen gelirin bir kısmını eğitime katkı amaçlı kullanılmaktadır. Bu serginin de böyle bir amacı var. Onun için insanların daha çok alım gücüne uygun, her bütçeye uygun bütçelerle alınabilecek tabloları tercih ettim. İnsanlar gelmişken çam sakızı çoban armağanı bir resim alarak katkıda bulunabilirler. Bu serginin amacına uygun gerçekleşmesini diliyorum.

Bu sergi belki de Türkiye’de açacağım son iki sergiden biri. Çünkü 1 Eylül’de Dünyanın en büyük tablosu olan ve Guinness Rekorlar Kitabına aday çalışmamın yurt dışında startını vereceğiz ve onun çalışmaları devam ediyor. Aslen Aknehirliyim. Aknehir’i çok seviyorum, Samandağ’ı çok seviyorum.  Bu sergide emeği geçen başta Samandağ Belediyesi olmak üzere bütün kişi, kurum ve kuruluşların hepsine teşekkür ediyorum. Her ne kadar ülkenin nesnel koşulları olumsuz gibi görünse de biz sanatımızla bütün olumsuzlukları yıkacağımıza olan inancımızla karşınızdayız. Katkılarından dolayı Belediye Başkanımıza, Başkan Yardımcılarımıza, meclis üyelerimize, belediye çalışanları ve değerli basın mensuplarına teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Samandağ Belediye Başkan Vekili Ali Ercan Özen; “ Biz biliyoruz ki sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir.  Biz bu nedenle daha önce de belirttiğimiz gibi Samandağ Belediyesi olarak her zaman sanatın, sanatçının yanında olacağız. Refik Başkanımız da bu serginin olmasını ve bu sergide bulunmayı çok istiyordu. Ancak, bildiğiniz üzere kendilerinin şehir dışında olmasından dolayı sergiye katılamadı. Tebriklerini ve bu emeğinizden dolayı teşekkürlerini iletiyorum. Özellikle böyle sanatsal etkinlikleri, bizim öz kültürümüzden Samandağlı bireylerin yapması bizi daha da gururlandırıyor. Şu anda gurur verici bir resim sergisine ev sahipliği yapıyoruz. Sanatçımıza tekrar teşekkür ediyoruz, eline, emeğine sağlık. Hepiniz hoş geldiniz.” İfadelerine yer verdi.

Başkan Yardımcısı Aydın Duran; “  Ben Ali Bey’i 8-10 yıldır tanıyorum. Yapmış olduğu çalışmaları büyük bir ilgiyle ve merakla takip ediyordum. Antakya’da yapmış olduğu bu tarz sergilerde olsun, kendi evinde olsun çalışmalarını izleme fırsatım oldu. Bu sanata olan ilgisi, katkısı ve merakı inanılmaz derecede. Zaten kendisi dünya çapında bir sanatçımız. Ali bey bu sanatı icra ederken severek, isteyerek ve gerçekten sevgisini katarak yapıyor. Dolayısıyla kendisini tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. “ dedi.

CHP Samandağ Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber; “ ben CHP Kadın Kolları yönetimim adına Ali Taş beyefendiye sanata göstermiş olduğu emek için teşekkür ediyorum. Genç nesillerin resme, sanata daha çok zaman ayırmaları için öncülük etmesi açısından kendilerine teşekkür ediyorum. Umarım gelecek nesiller de resmi, doğayı kağıda, tuvale dökmesi için emek harcarlar. Bu katkılarından dolayı tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Resim sergisi 11, 12, 13 Haziran 2019 tarihlerinde Samandağ Belediyesi Toplantı Salonunda açık kalacak.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>