HATSU HEYETİ ÇALIŞMALARINI BÜYÜK BİR HASSASİYETLE SÜRDÜRÜYOR

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU) ve Devlet Su İşleri(DSİ) heyeti, Antakya, Samandağ ve Defne ilçelerimizin bir bölümünü besleyecek olan Büyük Karaçay Barajı’nda teknik gezi gerçekleştirdi.

Düzenlenen teknik geziye HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, HATSU İşletmeler Daire Başkanı Fatma Öncü Dönmez, şube müdürleri ve kontrol mühendisleri katılım gösterdi.

İnceleme çalışmaları kapsamında HATSU Heyeti, Küçük Karaçay Barajı bölgesi, çalışmaları devam eden isale hatları ile işletmesi HATSU Genel Müdürlüğü’ne devredilecek ve geçici kabul işlemleri devam eden Karaçay İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulunup teknik ekipten detaylı bilgiler aldı.

HATSU heyeti, Yaylıca’da yapımı tamamlanan ve büyük öneme sahip olan içmesuyu arıtma tesisindeki giriş havalandırma, hızlı karıştırıcılar, yavaş karıştırıcılar, durultucular, kum filtreleri, klor temas tankları,  çöktürme tankı noktaları ile tesisin elektrik sistemlerinde detaylı incelemelerde bulundu.

 İşletme öncesinde tesislerin yapım aşamasını büyük bir hassasiyetle takip eden HATSU heyeti, tesislerin aktif olmasıyla birlikte bahsi geçen ilçelerin büyük bir rahata kavuşacağını vurguladı.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>