İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİMİZ ERASMUS+ PROJESİ İLE GÖNÜLLÜK TEMALI EĞİTİM ALDI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Erasmus+ Projeleri kapsamında; 10-20 Mayıs 2019 tarihleri arasında Romanya’nın Yaş şehrinde gerçekleşen, Belen Kaymakamlığı’nın ortak olduğu “New Vision, New Volunteers” isimli gençlere gönüllü olmanın önemi anlatma ve gençleri gönüllü olmaya teşvik etme konulu Erasmus+ projesine, Kaymakamlığı temsilen 5 İngilizce Öğretmeninin katılımı sağlandı.

Romanya Youth ALMA Derneği’nin ev sahipliğinde 6 farklı ülkeden (Türkiye, Romanya, İtalya, İspanya, Polonya ve Malta) 24 gençlik çalışanının katılımında düzenlenen proje çalışmalarında, ülkemizi temsil eden ekip, projenin amacına ulaşması için yaptıkları sunum ve etkinliklerle eğitim süresince aktif katılım gösterdiler.

On gün süren yoğun proje programı boyunca, gönüllülük projelerinin önemini anlama, gençleri gönüllü olmaya teşvik etme, gençlere ne istediklerini bulmaya yönlendirmek adına katılımcıların hem bireysel, hem de çevresel farkındalıklarını artıracak çalıştaylar düzenlendi. Bu etkinliklerin dışında, farklı kültürlerden bireylerin birbirlerini tanımaları ve kültürler arası farkındalıklarını artırmaları amacıyla katılımcı ülkelerin kendi geleneklerini tanıttığı kültür geceleri düzenlendi.

Okul ziyaretleri esnasında katılımcılar Romanya’daki öğrencilerle birlikte yaygın eğitim metotlarının kullanıldığı etkinlikler düzenleme fırsatı buldu.

Ayrıca, projedeki katılımcılarımız 19 Mayıs’ın 100. Yılında Romanya’da Türk Bayrağı’mızı dalgalandırmaya vesile oldular.

Kaymakam Hayrettin BASKIN; Erasmus+ projeleriyle öğretmenlerin kendilerini sosyal ve mesleki alanda bir adım daha ileriye taşıdığını, Belen Kaymakamlığı olarak bu ve buna benzer projelerin devam edeceğini belirterek, emeği geçen Proje Koordinatörü Yeliz SEVİM’e teşekkür etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>