ARSUZ’DA “ÇEVRE HAFTASI ETKİNLİĞİ” YAPILDI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Arsuz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Çevre Koruma Haftası Etkinlikleri ’ne” katıldı.

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven’in Yanı Sıra Programına, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Emniyet Müdürü Halil Karabacak, Arsuz Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Tahir Şensoy, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

İlçe genelindeki öğrencilerin katıldığı programda, çevre kirliliğine farkındalık yaratmak isteyen öğrenciler çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Çevre temizliğine gereken önemin her zaman verilmesi gerektiğini belirten Başkan Güven, “ Çevre bulunduğumuz yerden başlıyor. Çevreyi koruma da önce bizden başlar. Bulunduğumuz yeri korumaktan başlar. Su, hava ve toprağı korumamız durumunda çevremizi korumuş olacağız. Suya, denize atılan her atık, her kirlilik, hem denizde yaşayan canlılara hem de biz insanlara bir zarar olarak, bir hastalık olarak geri dönecek. Hava olarak baktığınızda, nefes aldığımızda yine hava yoluyla bulaşan hastalıklarla karşılaşacağız.  Toprakta yine aynı şekilde zarar verebilmektedir. Çünkü yediğimiz ve bize besin olarak gelen yiyeceklerin çoğu toprakta yetişiyor. Bulunduğumuz yeri temiz tutmaktan, korumaktan başlayıp, bütün Arsuz’umuzu, Hatay’ımızı, ülkemizi ve dünyayı korumak zorundayız,” ifadelerini kullandı.

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven ve ekibine teşekkür ederek sözlerine başlayan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, “ Bizler de kurumlarımız ve okullarımızla olabildiğince destek vermeye gayret ettik. Okullarımızda çevre adına farkındalık amacıyla yapılmış geri dönüşüm adına sıfır atıklarla yapılmış projeleri daha önce gezme fırsatı bulmuştum. Farkındalık oluşturulması adına çok güzel çalışmalar yaptılar. Sahillerin temizliğini yaptılar. Belediyemizle birlikte çeşitli faaliyetler yaptılar. Bizler de olabildiğince onlara iştirak ettik. Çevre, yeşil, orman sadece bekçi ile korunmaz, sevgi ile korunur. Yarınlarımıza güzel bir gelecek, güzel bir çevre bırakmak hepimizin görevidir. Küçükten büyüğe herkese sorumluluk yükleyen bir konudur. Onun için bizler bu programları yaparken, herkes de üzerine düşen görevi yerine getirmelidir,” şeklinde konuştu.

Arsuz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Veteriner Hekim Şerif Akçalı, dünyadaki Sanayileşme, kentlerdeki nüfus yoğunlukları, doğal kaynakların etkin ve verimli kullanılmaması gibi bazı nedenlerin çevre sorunlarının artmasına sebep olduğunu vurgulayan Şerif Akçalı, “’Her Atık Çöptür ‘’’Alışkanlığından vazgeçerek çevre için ulusal geri dönüşüm strateji programına katılarak ‘’Sıfır Atık Projesini hayata geçirmemiz gerekir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ulusal geri dönüşüm ve strateji programından yılda 12 milyar lira kazanç hedeflenmiştir. Belediyemiz bu programa dâhil olarak 2018 yılında 36.797 ton Geriye dönüşebilen ambalaj atığı toplamıştır. 2018-2019 Eğitim Öğretim döneminde sıfır atık ve ulusal geri dönüşüm bilincini uluşturmak için 83 okulda yaklaşık 4500 öğrenciye eğitim verildi. Madenli ortaokulu 2018-2019 Eğitim Öğretim döneminde geçen yıl olduğu gibi atık pil toplama etkinliğinde birinci olmuştur.

Karaağaç mahallemizde bulunan Karaağaç anaokulu ve Nardüzü mahallemizde bulunan Hazreti Fatıma Anaokulu ’’  İleriyi Düşünüyoruz Geri Dönüştürüyoruz ‘’adlı projede atıkların dönüştürülmesi, ekonomiye kazandırılması ve çevreyi koruma adına örnek bir çalışma yapmışlardır,” dedi.

Öğrencilerin çevre kirliliğine farkındalık yaratmak adına gerçekleştirdikleri etkinlikleri izleyen Başkan Asaf Güven, alanda kurulan sergi alanını gezerek, ilçe genelinde çevre ile ilgili yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>