MİLLET PARKI İNSAN HAKLARININ BAŞLADIĞI YERDE HAYVAN HAKLARI BİTMELİ Mİ ?

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Hiç bir köpeğe yaklaşamıyorum çünkü korkuyorum.Ama onlardan nefret de etmiyorum.Hatta yaklaşabilsem korkumu atabilsem sevebileceğimi bile düşünüyorum.
Oldukça sadık duyarlı ve hassas hayvanlar olduğunu da sahiplerinin anlattığı hikayelerden biliyorum.
MİLLET PARKINA EVCİL HAYVAN GİREMEZ
Millet parkı oldukça güzel havadar insanların hoşça vakit geçirebileceği bir yer oldu.
Ancak geçtiğimiz günlerde girişe asılan evcil hayvanlar giremez tabelası evcil hayvan sahiplerini oldukça kızdırdı.Bir basın açıklaması yapan hayvan sevenlerin fikirlerine saygılıyım.
Köpek sahipleri açısından baktığımızda kızmakta haklılar gibi görünse de madalyona tek taraflı bakmamak gerekiyor.
Örneğin ben ve benim gibiler için oldukça doğru bir karar çünkü onların yakınımdaki varlığı huzurumu kaçırıyor korkuyorum .Oysa parklara huzur bulmak için gidilir.
ÇOCUKLARIN HAKLARI 
Diğer taraftan küçük çocukları olan anne babalar durumdan şikayetçi olmuşlar.Çünkü çocuklar çimlerde oynuyor hayvan dışkısı bir değil iki değil bir çok olunca mikrop kapmaları kaçınılmaz olacaktır.parklar çocukların oyun sahasıdır.
HAYVAN HAKLARI 
Elbette dünya üzerinde var olan her canlının yaşam hakkı vardır.Evcil köpeklerinde dışarı çıkma oyun oynama hava alma hakkı vardır !
Hatta hayvan sevenlerin savunması şöyle ”Biz her yere girebiliriz anayasada böyle bir kanun yok.Üstelik biz hayvanlarımızın dışkılarını poşete alıp çevreyi temiz bırakıyoruz.(Yukarıda foto örnekte olduğu gibi )
Her yere girebiliriz yasağı tanımıyoruz.Üstelik çocuklar köpeklerimizi çok seviyor.Evet çocuklar seviyor ama ailelerde çocuklarının köpeklere yaklaşmasını istemiyor.Çünkü virüs alma korkusundan tedirginler. Hayvan sevenlerin bir diğer talebi ise bu olmuyorsa bize Millet parkında özel bir yer verilsin !!
BU OLAY ABARTILIYOR
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ,iyi niyetli çok çalışkan insanlara ve taleplerine göre hareket ediyor.
Gelen şikayetler üzerine böyle bir karar aldıklarını belirten Tosyalı’nın hiç bir biçimde bu konuda ard düşünmediğine eminim.İskenderun halkının huzuru için çalışıyor kararlarını bu yönde kullanıyor.
Bu olay bana göre biraz abartılıyor……..
Köpekler için Millet parkı olmak zorunda mı ?
Bu konu niçin bu kadar büyütüldü ?
Diğer tüm parklarda ve sahilde böyle bir yasak yok .Başka yerlere götürülebilir .
Köpekler mutlaka Millet Parkına girecek diye de bir konun yok.
Köpek sahiplerinin biraz daha hoş görülü ,olumlu ılımlı bakmalarını öneriyorum.
Köpek konusunda dahi MİLİTAN ruha bürünmeyi onca sıkıntı içinde açıkçası gereksiz buluyorum.
Köpeklerin ve insanların herkesin yaşama hakkına saygılıyım.Ancak ülkede bunca sorun varken bunları tartışma meselesi yapıp gerginlik yaratmak yersiz geliyor.İNSAN haklarımın başladığı yerde köpeklerin hakları bitebilir ortada savaşa çevrilecek bir durum yoktur diye düşünüyorum….

SABRİYE SÖNMEZ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>