SARI ZEYBEKLER 19 MAYIS’I DENİZDE KUTLADI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Genel Merkezi İskenderun’da bulunan Sarı Zeybekler Derneği, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri ve Baş Komutanımız Atatürk’ün 138. Doğum gününü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını denizde Atatürk posteri ve Türk Bayrağı açarak kutladı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sarı Zeybekler Derneği Genel Başkanı Nevzat KURT, kurtuluş mücadelesinin meşalesinin Samsun’da yakılmasının 100. Yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade ederek şunları söyledi :

“19 Mayıs 1919, Türk milletinin yeniden doğuşunun müjdecisi olan bir gündür. 1919’da ülkemizin içinde bulunduğu durumun bir kader olmadığını haykırarak, ‘Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına’ inanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’dan başlayarak tüm Anadolu’ya ve insanlarımıza yansıyan ve yayılan bir kutlu mücadele başlatmıştır.

Samsun’da ateşlenen bu meşale Türk tarihinin son ‘Kurtuluş Destanı’nın yazılmasında kilometre taşı olmuştur.

Biz de bu şuurla Atatürk’ün 138. Doğum gününü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutlamak adına Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi ve ASDEM Dalış Kulübü dalgıçları ile ortaklaşa yaptığımız etkinlikle denizde 19 metrekarelik Atatürk posteri ve bayrak açarak kutladık.

Havanın oldukça elverişsiz olmasına rağmen dalgıç ekibimiz başarılı bir şekilde poster ve bayrağı açmıştır. Başta bu etkinlikte bizlere destek olan Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi yetkililerine ve ASDEM Dalış Kulübü dalgıçlarına teşekkür ediyor, Türk halkına nice 100 yıllar diliyorum.”

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>